E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
26 Nisan 2023 - 17:28 borsagundem.com

Wall Street endeksleri teknoloji sektöründen gelen olumlu bilanço raporlarıyla yükselişe geçti. Ancak ABD’li yerel banka First Republic Bank hisselerindeki keskin düşüş bugün de devam ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılar Microsoft’un beklentileri aşan bilançosunu memnuniyetle karşıladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,04 yükselişle 33.543,47 puanda, S&P 500 Endeksi %0,21 yükselişle 4.080,04 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,04 artışla 11.921,71 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0094 düşüşle %3,393 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları teknoloji bilançolarını takip etmeyi sürdürüyor. Microsoft’ın beklentileri aşan bilançosunun ardından şirketin hisseleri %7’nin üzerinde yükseldi. Şirket aynı zamanda Akıllı Bulut işletme segmentinden sağladığı getirilerde büyük bir yükseliş kaydetti.

Microsoft bilançosunun ardından bulut sistemlerini kullanan diğer bir şirket olan e-ticaret devi Amazon’a ilişkin beklentiler de arttı. Şirketin hisseleri %1,5 yükseldi. Amazonun bilançosu ise yarın açıklanacak.

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in hisseleri ise sabit seyirdeydi. Teknoloji devi beklentilerin üzerinde bilanço paylaşmasına rağmen yıllık bazda sadece %3 büyüyebildi.

CNBC’nin haberine göre yatırım şirketi eToro’nun Analisti Callie Cox, “Bilanço sezonun henüz başındayız. Ancak Wall Street yine genel olarak Amerikan kurumsal şirketlerini hafife almış gibi gözüküyor. Yatırımcıların özellikle istihdam piyasasına odaklanıldığı göz önüne alınırsa, şirket düzeyindeki verilerin Amerikan kurumsal şirketlerdeki yavaşlayan büyüme ve artan maliyetlerle nasıl mücadele ettiğine dair endişeleri hafifletiyor olabilir" ifadelerine yer verdi.

Cox, “Son zamanlarda piyasaya güç verdiği göz önüne alındığında teknolojinin ne kadar iyi dayandığı konusunda çok fazla odaklanılıyor. Büyük teknoloji şirketleri sektör için beklentilerin halihazırda çok düşük olduğu bilanço sezonunu çok fazla zarar görmeden geçti. Büyük teknoloji şirketlerinin bilanço yorumlarında kârlılığa ve maliyet düşürücü önlemlere odaklanmalarını bekliyoruz” dedi.

Diğer taraftansa First Republic Bank pazartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada ilk çeyrekte mevduatlarının %40’Lık düşüşle 104,5 milyar dolara gerilediğini söyledi. Yerel bankanın raporu bankacılık sektörünün geneline yönelik endişeleri alevlendirdi. Salı günü yaklaşık %50 düşen hisse senetleri yeni günde ise %28’lik düşüşle işlem görüyor.

Boeing, 425 milyon dolar zarar etti

 

BlackRock: Fed’in bıraktığı hasar henüz piyasalara yansımadı

 

Goldman Sachs'tan yatırımcılara üç farklı döviz işlemi tavsiyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)