E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
22 Şubat 2023 - 18:03 borsagundem.com

Wall Street yatırımcıları salı günkü sert satış dalgasının ardından yaralarını sarıyor. Yatırımcıların odağında ise FED tutanakları var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları çarşamba gününe hafif yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) son toplantı tutanaklarının açıklanmasını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,18 artışla 33.190,48 puanda, S&P 500 Endeksi %0,31 artışla 4.009,93 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,65 yükselişle 11.566,91 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0321 düşüşle %3,923 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları yeni günde FED tutanaklarına kilitlendi. Yatırımcılar merkez bankasının bir sonraki faiz artışı ve FED yöneticilerinin 25 baz puanlık artış hakkındaki görüşleri hakkında daha fazla fikir edinmeye çalışacak.

ABD borsaları geçtiğimiz gün son iki ayın en düşük performansını gösterdi. FED’in faiz artırımına devam edeceğine dair yatırımcı endişelerinin artmasıyla endekslerde %2’yi aşan düşüşler görüldü. Perakende sektöründe Home Depot’un hayal kırıklığı yaratan bilançosu da bu düşüşün önemli etkenlerinden biriydi.

Salı günündeki kayıplara %2,5’lik düşüşle Nasdaq Bileşik Endeksi liderlik etti. S&P 500’ün %2 düştüğü günde Dow Jones endeksi ise %2,06 gerileyerek yıllık performansta negatife döndü. Tüm büyük S&P sektörleri günü kayıplarla tamamlandı. Yükselen tahvil getirileri de yatırımcıları güvenli limana çekti. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri gün içinde kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

CNBC’nin haberine göre St. Louis FED Başkanı James Bullard çarşamba günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının enflasyonla mücadelesinin bitmekten çok uzak olduğu konusunda uyardı.

Bullard açıklamasında, “'Yavaşlayalım ve hangi yolda gitmemiz gerektiğini hissedelim' demek popüler bir tabir hale geldi. Ancak hâlâ komitenin sözde nihai oran olarak belirlediği noktaya gelmedik. O seviyeye gelin ve ancak sonra hangi yolda gitmeniz gerektiğini hissedin ve ne yapmanız gerektiğini görün. O noktaya vardığınızda bir sonraki hamlenin yukarı mı yoksa aşağı mı olduğunu bileceksiniz” dedi.

JPMorgan: Borsalar Fed faizleri düşürene kadar toparlanamayabilir

 

Küresel borsalarda kara bulutlar çoğalıyor

 

"1970'lerdeki faiz artırımlarının tekrarlanması riski var"

 

ABD'de mortgage başvuruları geriledi, faizler arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)