E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed yetkilisinden 'faiz artırım' mesajı---

Fed yetkilisinden 'faiz artırım' mesajı

Fed yetkilisinden 'faiz artırım' mesajı
08 Mayıs 2024 - 07:28 borsagundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in enflasyon göstergelerinin düşmemesi halinde faiz artırımı olasılığının olduğunu açıkladı.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari Salı günü yaptığı açıklamada, faiz oranlarının muhtemelen uzun bir süre mevcut seviyelerde tutulması gerektiğine inandığını söyledi ve enflasyonun yüzde 3'e yakın kalması halinde faiz artırımı ihtimalini göz ardı etmedi.

Los Angeles'taki konferansında Kashkari, "En olası senaryo şu anda bulunduğumuz yer; yani enflasyondaki düşüşün gerçekten devam edip etmediği veya gerçekten durup durmadığı konusunda netlik elde edene kadar uzun bir süre hareketsiz kalacağız? Bunun cevabını bildiğimizi sanmıyorum” diye konuştu.

Kashkari, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru ilerlemeye başlaması halinde faiz oranlarında indirimler gerçekleşebilir ancak kendisi bunun en olası durum olmadığını söyledi. Kashkari, Fed'in Mart ayındaki toplantısında iki faiz indirimi planladığını ve Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Haziran ayında "nokta grafiğini" güncellediğinde yeniden değerlendireceğini söyledi.

Bu yıl FOMC seçmeni olmayan ve 2026'ya kadar da olmayacak olan Kashkari, "Bizim için çıta oldukça yüksek, ancak sonsuz değil" dedi.

Morgan Stanley, Fed'den faiz indirimi beklentisini değiştirdi

 

Faiz indirimlerinin ertelenmesi ekonomik çöküşe yol açabilir

 

FED’in faiz indirimi eylüle veya aralıkta

 

Citi: Faiz indirimleri ‘sert iniş’i engelleyemeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)