E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
14 Aralık 2022 - 17:55 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FED gününe yükselişle başladı. Beklentilerin altındaki enflasyon piyasaları etkilemeye devam etse de yatırımcılar FED’in faiz kararına odaklanmış durumda

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılarsa ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararına odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,30 artışla 34.211,27 puanda, S&P 500 Endeksi %0,30 artışla 4.031,71 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,29 yükselişle 11.289,60 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0020 düşüşle %3,506 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar adeta nefesini tutmuş bir biçimde FED’in faiz kararını açıklamasını bekliyor. Piyasaların öngörüsü FED’in 50 baz puan faiz artıracağı yönünde. Söz konusu artış daha önceki 75 baz puanlık dört faiz artışının ardından bir yavaşlamayı işaret ediyor.

Faiz kararı sonrası FED Başkanı Jerome Powell kameraların karşısına geçecek. Piyasa çevreleri ise Powell’ın açıklamalarından 2023’te FED yönetiminin neler yapacağına dair ipuçlarını bulmaya çalışacak. Bu yıl gerçekleşen diğer faiz toplantılarında da yatırımcılar Powell’ın kullandığı dilden, tercih ettiği ses tonuna kadar birçok işareti inceleyerek FED’in güvercin mi yoksa şahin mi olduğunu anlamaya çalışmışlardı.

CNBC’nin haberine göre UBS’ten Mark Haefele gün içerisinde paylaştığı notta, “FED’in çarşamba günkü toplantısında faiz artış hızının yavaşlatılmasını beklesek de merkez bankası üyelerinin muhtemelen enflasyonu frenleme işinin henüz bitmediğini vurgulamaları muhtemeldir. FED’in faiz artışlarını durdurabilmesi için istihdamın ve ücret artışının yavaşlaması gerekecek” ifadelerine yer verdi.

ABD borsaları salı günü piyasaların beklediğinden çok daha düşük gelen enflasyon rakamlarıyla beslenerek yükselişe geçmişti. ABD kasım ayı tüketici fiyat endeksi, Dow Jones anketine katılan ekonomistlerin beklediği %7,3'lük yıllık yükselişe karşın yıllık bazda sadece %7,1 yükseldi. Aylık bazdaki yükselişse %0,1’de kaldı.

Enflasyonun zirveye ulaşmış olabileceğine dair söz konusu sinyal, hisse senetleri için olumluydu. Zira rakamlar FED'in faiz artırımlarını durdurabileceği veya faiz indirimlerine bir adım daha yaklaşabileceği anlamına geliyor. Söz konusu durum yıl boyunca yüksek faizler nedeniyle baskı altında kalan ABD hisse senetleri için oldukça iyi bir haber niteliği taşıyor.

Hedge fonlara göre 2023’ün en iyi 5 sektörü

 

Warren Buffett’ın portföyündeki hisseler

 

Fed, enflasyondaki düşüşü umursayacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)