E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonlara göre 2023’ün en iyi 5 sektörü---

Hedge fonlara göre 2023’ün en iyi 5 sektörü

Hedge fonlara göre 2023’ün en iyi 5 sektörü
14 Aralık 2022 - 16:06 borsagundem.com

Ufukta görünen resesyon, yatırımcıları hisse senetlerine yatırım yapma noktasında temkinli davranmaya itiyor. Yine de, ayı piyasasındayken bile, diğerlerine kıyasla daha iyi performans gösteren sektörler bulunuyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yılbaşından bu yana süren ayı piyasası, yatırımcıları tedirgin etmeyi sürdürüyor. Borsalarına geneline yayılan düşüş yine de bazı sektörlerin yüksek performans vermesini engelleyemiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 2023 yılında yatırım yapmak için öne çıkan bazı sektörler, yatırımcıların yüzünü güldürme potansiyeli taşıyor. Insider Monkey’den Hamna Asim’in haberi, bu sektörler arasından beşini ön plana çıkarıyor.

Sektör seçimlerinde uygulanan metodoloji, hedge fon şirketleri arasında en popüler 100 hisse senedinin sektörlerinin sıralanması ve 2022 yılının üçüncü çeyreğinde Insider Monkey tarafından takip edilen 920 özel hedge fon şirketi tarafından en sık yatırım yapılan 5 sektörün tespit edilmesine dayanıyor.

Tıbbi uzmanlıklar

Cerrahı dışı tıbbi uzmanlıklar, gelecek yıla girerken yatırım yapılacak en iyi sektörlerden biri olarak öne çıkıyor. Kovid-19 salgını, sağlık hizmetleri dönüşümünü en az on yıl hızlandırdı ve sektör, gelecekte benzersiz yatırım fırsatları yaratarak gelişmeye devam edecek. Seçkin yatırımcılar, özel tıbbi ürünler endüstrisindeki yer alan ve dünya çapında birçok farklı soruna çözüm üreten ilaçları keşfeden, geliştiren ve üreten şirketleri tercih ediyor.

Elektronik veri işleme izmetleri

Elektronik veri işleme (EDP) hizmetleri, gelecek yıla doğru yatırım yapmak için öne çıkan sektörlerden biri konumunda bulunuyor. Elektronik veri işleme, verilerin elektronik cihazlar kullanılarak toplanmasını ifade ediyor. İstatistikler, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde, hedge fonlar, dünya çapındaki işletmeler için ihtiyaç duyulan hizmetleri tanımlayan, yapılandıran, birleştiren ve otomatikleştiren kurumsal bulut bilgi işlem çözümleri sunan EDP hisselerine yatırım yapıyor.

Biyoteknoloji: Farmasötik preparatlar

Küresel ilaç pazarı yaklaşık 1,25 trilyon dolar değere sahip bulunuyor. Farmasötik preparatlar üretim pazarının 2022 yılından 2030 yılına kadar yaklaşık yüzde 15,9'luk bileşik yıllık büyüme sağlayacağı ve bunun sonucunda yaklaşık 1.599,9 trilyon dolarlık bir değere sahip olacağı tahmin ediliyor. Insider Monkey tarafından takip edilen hedge fonlar arasında farmasötik preparatlar, yatırım yapılacak sektörlerin en önemlileri arasında yer alıyor.

Yarı iletkenler

Deloitte, sektör bu yıl dünya çapında tedarik zinciri sorunları ve ABD ve Çin arasında yaşanan teknoloji savaşı nedeniyle belirgin düzeyde gelir kaybı yaşasa da, küresel yarı iletken endüstrisinin 2023 yılında yüzde 10 oranında büyüyerek değer anlamında ilk kez 600 milyar doların üzerine çıkmasını bekliyor. Yarı iletkenler, en prestijli hedge fon şirketlerinin gelecek gördüğü sektörlerin başında geliyor.

Bilgisayar yazılımı: Hazır yazılım

Hazır paket yazılım, 2023 yılında yatırım yapılabilecek en iyi sektörlerden biri olarak öne çıkıyor. Tüketiciler, küçük işletmeler ve muhasebe uzmanları için finansal yönetim ve uygunluk ürünleri ve hizmetlerinin sunulduğu sektör, en önemli hedge fonların yatırım listelerinde ilk sıralarda yer alıyor.

İki önemli sektör en fazla kazandıranlarda

 

Borsanın yeni lokomotifi o iki sektör

 

Borsada üç sektör öne çıkıyor

 

Borsada ilgi o sektörde

 

2022’nin kaybedeni hangi sektör oldu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN14 Aralık 2022 16:20

    Bizim borsadaki hisse senetleri 150 kata kadar artar iken sizin hisse senetlerinizi ne yapalım.