E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWarren Buffett’ın portföyündeki hisseler---

Warren Buffett’ın portföyündeki hisseler

Warren Buffett’ın portföyündeki hisseler
14 Aralık 2022 - 15:25 borsagundem.com

Dünyaca ünlü yatırım efsanesi Warren Buffett’ın portföyü her zaman için borsa yatırımcıların merakını cezbeder. Son raporlara göre Omaha Kâhini’nin portföyünde önemli değişiklikler olduğu görülüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Omaha Kâhini olarak da bilinen efsane yatırımcı Warren Buffett’a yetişebilmek çok zor. Zira Berkshire Hathaway’in CEO’sunun borsa yatırımlarındaki kazanma formülü kenarda beklememek.

Investors’ın haberine göre Buffett 2022’nin üçüncü çeyreğinde dünyanın en büyük yarı iletken şirketi Tawian Semiconductor’da önemli bir yatırım başlattı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre TSMC olarak da anılan şirket ABD ve Çin arasındaki jeopolitik sorunların ve tedarik zinciri krizinin merkezinde yer alıyor. Şirket aynı zamanda Buffett’ın Dow Jones hisseleri ağırlıklı portföyündeki piyasa değerine göre 1 numarada, hisse sayısına göre de 2 numarada bulunan dev teknoloji firması Apple’ın önemli bir çip tedarikçisi konumunda.

Berkshire’ın bu çeyrekte ilk kez hissesini satın aldığı diğer firmalarsa, yapı ürünleri ve mühendislik ahşap bileşenleri üreticisi Louisiana Pacific ve küresel bir yatırım bankacılığı ve sermaye piyasası şirketi olan Jefferies Financial Group.

3. çeyrekte Berkshire sinema şirketi Paramount Global’daki konumunu %16’ya yükseltti. Paramount+ sektördeki diğer rakipleri Netflix, Disney+ ve Amazon Prime Video’ya göre küçük ama büyümekte olan bir dijital içerik platformu.

Berkshire’ın 14 Kasım’da yayınlanan son çeyrek bilanço raporuna göre şirket Occidental Petroleum ve Chevron gibi enerji şirketlerindeki pozisyonlarını da güçlendirdi. Şirket 3. çeyrek de dahil olmak üzere yıl boyunca enerji sektöründeki yatırımlarını istikrarlı bir biçimde artırdı.

Enerji hisseleri Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmeye başlamasından bu yana yükselişini sürdürüyor. İşgalin ardından küresel petrol ve doğalgaz arzının kesintiye uğraması enerji fiyatlarının dünya çapında yükselmesine yol açmıştı.

Berkshire üçüncü çeyrekte en büyük miktarda ve en uzun süredir tuttuğu pozisyonlarının çoğunu sabit tuttu. Buffett’ın uzun vadeli yatırımları arasında Apple’ın yanı sıra Bank of America, Karft Heinz, Coca-Cola ve American Express bulunuyor. Uzun vadeli yatırımların süresine örnek vermek gerekirse Buffett 2016’nın ilk çeyreğinden bu yana Apple hisselerini, 2001’in ilk çeyreğinden bu yana Coca-Cola hisselerini portföyünde tutuyor.

Berkshire CEO’su, bir hisseyi satın aldıktan sonra yıllarca hatta on yıllarca portföyünde tutan bir uzun vadeli yatırımcı olarak ün kazanmıştır. Berkshire'ın TSMC satın alımının haberi 14 Kasım'da patlak vermesinin ardından analistler de yarı iletken şirketinin hisselerinin " yüksek kalitede” olduğunu ve “uzun vadeli alım” için uygun olduğu fikrini paylaştı.

Eylül ayının sonunda, hisse sayısına göre en iyi 10 Warren Buffett hissesi şu şekilde sıralanıyor:

Bank of America: 1,01 milyar hisse
Apple: 894,8 milyon hisse
Coca-Cola: 400 milyon hisse
Kraft Heinz: 325,6 milyon hisse
Occidental Petroleum: 194,4 milyon hisse
Chevron: 165,4 milyon hisse
American Express: 151,6 milyon hisse
Nu Holdings: 107,1 milyon hisse
HP: 104,5 milyon hisse
Pramouth Global: 91,2 milyon hisse

Buffett’ın çok az bilinen 3 borsa stratejisi

 

Charlie Munger: Dünyayı açgözlülük değil kıskançlık yönlendiriyor

 

Buffett yine haklı çıkacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)