E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları salgın endişelerinin artmasıyla günü düşüşle kapadı---

ABD borsaları salgın endişelerinin artmasıyla günü düşüşle kapadı

ABD borsaları salgın endişelerinin artmasıyla günü düşüşle kapadı
21 Şubat 2020 - 04:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri korona virüs salgınıyla ilgili gelişmelerle yön tayin etmeyi sürdürüyor. Yeni vaka ve can kaybı haberlerinin küresel ekonomiye etki endişesini artırmasıyla 3 ana endeks de günü ekside kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları perşembe gününü düşüşle kapadı. 

Özellikle teknoloji hisselerinin liderliğinde yaşanan düşüşün nedeni Çin'den dünyaya yayılan korona virüs salgınının küresel ekonomiye etkisinin arttığına yönelik haberler oldu. 

Çin'in başkenti Pekin'den 38 Covid-19 vakasının bildirilmesi salgında potansiyel bir artış işareti olarak görüldü. 

Japonya'da iki yeni can kaybı bildirilmesi, Güney Kore'de vaka sayısında artış yaşanması ve İran'da Covid-19 teşhisi konulan 2 kişinin hayatını kaybetmesi, küresel endişeleri de körükledi. 

Salgın haberlerinin getirdiği karamsarlıkla risk iştahından uzaklaşan yatırımcılar satışlara yöneldi. Özellikle Çin'le bağlantılı teknoloji hisseleri düşüşe liderlik yaptı. 



Son 20 işlem gününde ortalama 7.63 milyar olan hisse olan işlem hacminin perşembe günü 8.36 milyar hisseye çıkması, hisselerden kaçış olarak değerlendirildi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 128.05 puan ve yüzde 0.44 oranında düşüşle 29.219.98 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 12.92 puan ve yüzde 0.38 oranında değer kaybederek gün sonunda 3.373.23 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 66.22 puan ve yüzde 0.67 oranında düşüşle günü 9.750.97 seviyesine kapadı. .

E-TRADE HİSSELERİNE MORGAN STANLEY DOPİNGİ

E - Trade hisseleri, Morgan Stanley'nin finansal krizden bu yana bir Wall Street bankasının en büyük satın alması olan 13 milyar dolarlık bir hisse senedi satın almayı teklif etmesinin ardından yüzd 21.8 arttı.

ViacomCBS hisseleri ilk üç aylık kazanç sonuçlarında gelirleri ve gelir beklentilerini karşılayamadığı  için yüzde 17,9 düştü.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Borsa günü kayıpla kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)