E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Mnuchin'in açıklaması sonrası rekorlarla kapandı---

ABD borsaları Mnuchin'in açıklaması sonrası rekorlarla kapandı

ABD borsaları Mnuchin'in açıklaması sonrası rekorlarla kapandı
20 Aralık 2019 - 05:37 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Mnuchin'in, "Çİn ile yapılan anlaşma kağıda döküldü. Ocak başında imzalanacak" haberi güne yükselişle başlayan Wall Street endekslerini yeni rekorlara taşıdı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları perşembe gününü rekorlarla kapadı. Güne işsizlik başvurularının azaldığı haberiyle yükselişle başlayan endeksler, Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in açıklamasıya yükselişini hızlandırdı. 

Mnuchin, ABD’nin Çin ile vardığı ilk ticaret anlaşmasının Ocak ayı başlarında imzalanacağını açıkladı. Mnuchin, CNBC'ye verdiği röportajda anlaşmanın çoktan kağıda konulduğunu ve tercüme edildiğini,  yeniden müzakere edilmeyeceğini söyledi.

Mnuchin'in bu açıklaması, ABD ile Çin arasında ticaret geriliminin yeniden alevlenebileceği endişelerini giderdi. 

ABD ekonomisinin ve işgücü piyasasının gücüyle ilgili iyimserliği daha da artıran Perşembe günü yayınlanan verilere göre, Amerikalıların işsizlik parası için başvuruları geçen iki yılın üzerinde bir seviyesinden fazla düştüğünü gösterdi.

AZİL OYLAMASI ETKİLEMEDİ

Temsilciler Meclisi'nin ABD Başkanı Trump'la ilgili azil raporunu onaylaması, azlin Senato tarafından onaylanmayacağına inanan yatırımcıları etiklemedi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 137.68 puan ve yüzde 0.49 oranında yükselerek 28,376.96 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 14.23 puan ve yüzde 0.45 oranında artışla gün sonunda 3,205.37 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 59.48 puan ve yüzde 0.67 oranında artışla günü  8,887.22 seviyesinde kapadı.

Avrupa borsaları, Almanya hariç yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul günü yatay tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)