E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle kapandı---

ABD borsaları karışık seyirle kapandı

ABD borsaları karışık seyirle kapandı
07 Eylül 2019 - 06:22 borsagundem.com

Haftanın son gününde Dow Jones ve S&P 500 kazançla kapatırken Nasdaq ekside kapadı. Nasdaq'ın sınırlı düşüşünde, hakkındaki soruşturma sonrası hisseleri yüzde 1.79 değer kaybeden Facebook etkili oldu.

ABD borsaları haftanın son gününü karışık bir seyirle tamamladı. Dow Jones ve S&P 500 Cuma gününü yükselişle kaparken Nasdaq sınırlı bir düşüşle günü tamamladı. 

Wall Street'in üç ana endeksi de güne yükselişle başladı. Tarım dışı istihdam verisinin beklentiden fazla yavaşlamasına rağmen endeksler artıda kaldı. Ancak New York Başsavcılığının Facebook hakkında tekelcilik iddiasıyla soruşturma başlatması, Facebook hiseleriyle birlikte Nasdaq'ı da aşağı çekti. 

ABD'de ağustos tarım dışı istihdam 130 bin ile 3 ayın en düşük artışını gerçekleştirdi. Olumsuz veriye rağmen, Fed Başkanı Jerome Powell'ın 'Resesyon tehlikesi yok' açıklaması piyasaları sakinleştirdi. 

Çin merkez bankasının, bankaların rezerv olarak ellerinde bulundurması gereken nakit miktarını azaltacağını açıklaması da ABD ile Çin'in ekim randevusuyla birlikte yatırımcılara olumlu yansıdı. 

İstihdam raporunun ardından Fed'in bu ay yapacağı FOMC toplantısında faizleri 25 baz puan indireceği beklentisi yükseldi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü yüzde 0.26 oranında ve 26.797.69 puanda tamamladı. S&P 500 2.71 puan ve yüzde 0.09 oranında artışla 2.978.71 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 13.75 puan ve yüzde 0.17 oranında düşerek günü 8.103.07 seviyesinde kapadı. 

3 ENDEKS DE HAFTALIK BAZDA YÜKSELDİ

Wall Street'in 3 ana endeksi de haftayı kazançlı kapadı. Ağustos ayındaki ağır kayıpları telafi etmeye çalışan endekslerden Dow haftalık bazda yüzde 1.5 oranında yükseldi. S&P 500'ün haftalık kazanç oranı ise yüzde 1.8 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)