E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
28 Mart 2022 - 17:10 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya kararsız başladı. Yatırımcılar son iki haftadır borsalardaki güçlü performansa rağmen piyasaya dipten girme konusunda temkinli

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe karışık seyirle başladı. Tesla'nın hisse bölünmesi haberini değerlendiren yatırımcılar Ukrayna-Rusya savaşını izlemeyi sürdürüyor. 

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,30 ekside 34.755,53 puanda, S&P 500 Endeksi %0,10 artışla 4.547,38 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,68 yükselişle 14.265,87 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,247 düşüşle %2,454 seviyesinde değerleniyor.

Dow Jones Endeksi’ndeki düşüşler JPMorgan ve Chevron hisselerindeki kayıpların ardından gerçekleşti. Ünlü CEO Elon Musk’ın elektrikli sürücüsüz otomobil şirketi Tesla ise hissedarlarına temettü ödemek için hisse bölünmesine gitmek istediği haberlerinin yayılmasının ardından %5 yükselişe geçti. Netflix ve Microsoft gibi diğer teknoloji hisseleri ise %1 civarında yükseldi. Video konferans şirketi Zoom Video’nın hisseleri ise %3'ten fazla değer kazandı.

Yatırımcılar Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeleri izlemeye devam ediyor. İki ülke arasındaki barış görüşmelerinin adresi ise Türkiye olacak. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, görüşmelerin Salı günü devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Dow ve S&P 500 endeksleri Cuma günü yükselerek üst üste ikinci yükseliş haftasını kapattılar. Dow Jones Endeksi 153 puanla %0,4 yükseliş gösterdi. S&P 500 Endeksi ise %0,5 yükseldi ve Rusya'nın Şubat ayı sonlarında Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana kayıplarını fazlasıyla sildi. Bu arada Nasdaq Endeksi ise Cuma günü %0,2 düşmesine karşın haftayı yeşilde tamamlamıştı.

Oanda’nın Kıdemli Borsa Analisti Edward Moya CNBC’deki açıklamasında, "Jeopolitik riskler çok yüksek olmaya devam ediyor ve son iki haftadır hisse senetlerindeki ralli etkileyici nitelikte. ABD ekonomisi hala iyi durumda. Ancak FED’in (ABD Merkez Bankası) ne kadar şahin döndüğü göz önüne alındığında, borsalardaki her şeyi dipten satın almak muhtemelen çoğu yatırımcı için ileriye dönük bir tutum olmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Grantham: Borsalar süper balondan savaş sayesinde kurtuldu

 

BlackRock: Avrupa’da stagflasyon yaklaşıyor

 

Lavrov'dan Putin-Zelenskiy görüşmesi hakkında açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)