E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
07 Haziran 2021 - 16:38 borsagundem.com

Wall Street endeksleri haftanın ilk gününe sakin başladı. Yatırımcıların dikkatleri ise Wall Street’in gündemini belirleyen iki milyarderin üzerinde

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftaya karışık seyirde başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 yükselişle 34.795,68 puanda, S&P 500 Endeksi %0,01 azalışla 4.229,65 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,13 düşüşle 13.796,56 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0127 yükselişle %1,567 seviyesinde değerleniyor.

ABD’de mayıs ayı istihdam rakamlarının beklentilerin altında gelmesinin ardından Wall Street borsaları geçtiğimiz haftayı yükselişle bitirmişti. İstihdam rakamları yatırımcılara kademeli bir ekonomik geri dönüşle birlikte ABD Merkez Bankası’nın yakın zamanda piyasa desteklerini çekmeyeceğine ilişkin güvence vermişti. Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, S&P 500 ve Dow Jones endeksleri mayıs ayında ulaştıkları rekor seviyenin %1 gerisinde yeni haftaya başlıyor. Teknoloji hisseleri odaklı Nasdaq Endeksi ise Nisan ayının sonlarında yakaladığı rekor kapanışın halen %2,3 gerisinde.

Wall Street borsaları ABD’nin iki ünlü girişimcisini konuşuyor.

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin ilk uzay turizmi uçuşunu yapmaya hazırlanıyor. Bezos gün içerisinde yaptığı açıklamada yolcu koltuğuna sahip uçuşun 20 Temmuz tarihinde yapılacağını belirtti. Bezos yolcu koltuğuna geçeceğini açıklamadan önce açık arttırmada yolculuk için verilen teklif 2,8 milyon dolardı. Bezos’un Blue Origin şirketi ile Elon Musk’ın SpaceX şirketi dünyanın en büyük iki ticari uzay şirketi olarak dikkat çekiyor.

SpaceX’le birlikte elektrikli araç şirketi Tesla’nın da CEO’su olan Elon Musk’tan yatırımcılarını üzecek bir haber açıklandı. Musk Pazar günü Twitter üzerinden paylaştığı mesajda amiral gemisi ve şirketinin en pahalı aracı olan Model S Plaid Plus projesini iptal ettiğini açıkladı. Sedan tipi sürücüsüz elektronik araç için 150 bin dolar değer biçiliyor.

Tesla yeni model aracı için 1.100 beygir gücü, tam şarjla 837 kilometreye yakın gidebilme kapasitesi ve sıfırdan 100 kilometreye 2 saniyeden kısa bir sürede geçebilme özelliklerini vadediyordu. Şirketin şu anda satışta olan en son versiyon aracı Model S Plaid ABD’de 119.900 dolar seviyesinden alıcı bulunuyor. 1.020 beygir gücünde ve benzer bir ivmeye sahip araç, 627 kilometre menzilli bir bataryaya sahip.

Wall Street boğa piyasası için en önemli göstergeyi bekliyor

 

Vadelilerde açılış öncesi kararsız seyir

 

Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)