E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
15 Mayıs 2023 - 16:59 borsagundem.com

Wall Street borsaları ABD Kongresi’nin borç limiti kararını bekliyor. ABD’nin temerrüde düşebileceği endişesi endekslerin Nasdaq hariç düşüşle açılmasına sebep oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe karışık seyirle başladı. Dow Jones ve S&P 500 yatırımcıları borç limiti tartışmalarını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,31 düşüşle 33.196,32 puanda, S&P 500 Endeksi %0,18 ekside 4.116,54 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,05 yükselişle 12.291,09 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0281 yükselişle %3,496 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, S&P 500 ve Dow Jones endeksleri geçtiğimiz hafta sırasıyla %0,3 ve %1,1 düşüş gösterdi. Dow Jones Endeksi beş haftadır üst üste geriliyor. S&P 500 Endeksi ise iki haftalık düşüş serisinin arından yeni haftaya da ekside başladı. Endeks şubat ayındaki resesyon endişelerinden bu yana ilk kez, bu denli bir düşüş serisi gerçekleştirdi. Söz konusu düşüşün sebebi ise ABD’deki borç limiti tartışmaları.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen hafta sonu yaptığı açıklamada ABD’nin temerrüde düşmesi ihtimalinden kaçınmanın mümkün olabileceğine dair sinyaller verdi.

Cumartesi günü G-7 maliye bakanları toplantısı sırasında Wall Street Journal’a röportaj veren Yellen “Umutluyum. Bana kalırsa görüşmeler oldukça aktif geçiyor. Bana anlaşmaya varabilecek bazı alanların bulunduğu belirtildi” açıklamasında bulundu.

CNBC’nin haberine göre ABD Hazine bakanı geçtiğimiz hafta borç limiti konusunda bir anlaşmaya varılamamasının halinde “bir finansal kaos” ortaya çıkacağını söylemişti. Yellen ABD Hazinesi’nin yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği tarih olarak 1 Haziran’ı gösteriyor. ABD Başkanı Joe Biden salı günü ABD Kongresi liderleriyle görüşecek.

Dolardaki sıçrama borç tavanına mı çarpacak?

 

ABD temerrüde düşerse yatırımcılar nereye sığınacak?

 

Morgan Stanley'den hisse senedi uyarısı: Keskin dalgalanmalar tetiklenebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)