E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
24 Nisan 2023 - 17:28 borsagundem.com

Wall Street yeni güne karışık başladı. Yatırımcılar dev teknoloji hisselerinin bilançolarını bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya karışık seyirle başladı. Büyük teknoloji şirketlerinden gelecek bilanço raporlarını fiyatlandırmaya hazırlanan yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararına ilişkin ipuçları sağlamak için ekonomik verileri de dikkatle takip ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,10 yükselişle 33.844,30 puanda, S&P 500 Endeksi %0,09 artışla 4.137,27 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,13 azalışla 12.056,95 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0419 düşüşle %3,535 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street, bu hafta bilanço sezonunun tam ortasını işaret edecek olan büyük sermayeli teknoloji şirketlerinin bilanço sonuçlarına hazırlanıyor. Alphabet, Microsoft, Amazon ve Meta, ilk çeyrek için sonuçlarını açıklaması planlanan yüksek ilgi gören isimler arasında yer alıyor.

CNBC’nin haberine göre New York Üniversitesi Stern İşletme Okulu Finans Profesörü Aswath Damodaran gelecek teknoloji bilançolarıyla ilgili açıklamasında, “Bu şirketlerin çoğu, 2022'yi tüm kötü gelişmeleri bilançolarına yansıtmak için bir fırsat olarak gördü. Bilanço raporlarında birçok olumlu sürpriz görürsek şaşırmam” ifadelerine yer verdi.

FactSet verilerine göre, pazartesiye kadar bilançosunu bildiren S&P 500 şirketlerinin kabaca %76'sı, analist tahminlerini geçti. Buna karşılık, Refinitiv'e göre S&P 500 şirketlerinin ilk çeyrek bilançolarının genel olarak %5,2 oranında düşeceği tahmin ediliyor.

Yatırımcılar ayrıca, enflasyonun yavaşlayıp yavaşlamadığı veya ABD Merkez Bankası’nın mayıs ayı başındaki bir sonraki toplantısında yeni bir faiz artırımı ilan edip etmeyeceği konusunda fikir verecek yeni ekonomik verileri yakından takip ediyorlar. ABD ekonomisinin ilk çeyrek gayrisafi yurtiçi hasıla rakamları ve nisan ayı tüketici duyarlılığı verileri takip edilecek ekonomik göstergeler arasında.

AXS Investments CEO’su Greg Bassuk konuyla ilgili açıklamasında, “Ekonomik verilere bu kadar odaklanmamızın bir nedeni, yatırımcı anlatısının hala FED ve faiz oranları etrafında olduğunu düşünmemizdir. Önümüzdeki yedi ila 10 gün içindeki ekonomik raporların FED’in ne yapacağına dair gerçekten büyük bir itici gücü sağlayacağına düşünüyoruz. Açıkçası verilerin karışık olmasını bekliyoruz. Bunun piyasalarda belirsizliğe ve devam eden oynaklığa neden olmaya devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Tesla fiyatları neden düşüyor?

 

Dolardaki düşüş beklentilerinin 4 sebebi

 

Erken resesyon göstergeleri yatırımcılara ne söylüyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)