E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları istihdam verisi sonrası karışık seyirle kapandı---

ABD borsaları istihdam verisi sonrası karışık seyirle kapandı

ABD borsaları istihdam verisi sonrası karışık seyirle kapandı
28 Mayıs 2021 - 01:11 borsagundem.com

İşsizlik başvurularının beklentiden fazla düşmesi ekonomi için umutları artırdı. 10 yıllık tahvil getirilerinin yüzde 1.62 seviyesinde olması teknoloji hisselerini düşürürken ekonomik toparlanmadan faydalanma ihtimali yüksek hisselere ilgi arttı

BORSAGUNDEM.COM 

ABD hisse senetleri piyasaları perşembe gününü karışık bir seyirle tamamladı. Dow Jones ve S&P 500 sınırlı da olsa yükselişle kapanırken Nasdaq, 10 yıllık Hazine tahvili getirilerinin yüksekliği nedeniyle ekside kaldı. Dow ve S&P 500'ün günü artıda kapamasında en büyük etken, işsizlik rakamlarıdaki düşüş oldu. İşsizlik başvurularının beklentinin de altında gelmesi, ekonomik toparlanmadaki beklentileri artırırken, toparlanmadan fayda sağlama olasılığı yüksek olan hisselerine ilgiyi de artırdı. 

İŞSİZLİK BAŞVURULARINDA DÜŞÜŞ

Pandemi kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılmasının sürmesiyle işsizlik sayısı da düşüyor. İşsizlik başvurusunda bulunan Amerikalıların sayısı geçen hafta beklenenden fazla düşerek 14 ayın en düşük seviyesi olan 406.000 olarak gerçekleşti. 

HAZİNE TAHVİLİ GETİRİLERİ AYNI ARALIKTA KALDI

Bu arada 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin yüzde 1.625 gibi yüksek bir seviyeye ulaşması, teknoloji gibi alanlarda daha yüksek büyüme oranlarına sahip isimlerin çekiciliğini azalttı. Ancak 10 yıllık getirilerin birkaç gündür aynı aralıkta bulunması da enflasyon endişelerini azalttı.

Yatırımcılar, yüksek enflasyon belirtileri ve merkez bankasının büyük teşvik önlemlerinden geri çekilmeye başlama olasılığı için FED yetkililerinden gelen ekonomik verileri ve yorumları yakından izliyorlar.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 141,59 puan ve yüzde 0,41 oranında artışla 34.464,64 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi 4,89 puan ve yüzde 0,12 oranında artarak gün sonunda 4,200,88'e ulaştı. Nasdaq ise 1,72 puan ve yüzde 0,01 oranında düşüşle 13.736,28 puanla günü kapadı. 

Teknoloji hisselerindeki zayıflığın ağır bastığı Nasdaq, Dow ve S&P'den daha düşük performans gösterdi.

HİSSE PERFORMANSLARI

ABD'li uçak üreticisi Boeing, Avrupalı ​​rakibi Airbus'ın KOVID-19 salgınından havacılıkta güçlü bir toparlanmaya atıfta bulunarak üretimde neredeyse iki katı bir artış sergilemesinin ardından Dow Jones'u daha yükseğe çıkarmak için yüzde 3.87 değer kazandı. 

Boeing tedarikçisi General Electric de  yüzde 7.09 değer kazandı. İki hisse, günün en iyi performans gösteren sektörü olan S&P endüstrilerine en büyük destek oldu.

TÜKETİM HARCAMALARI RAPORU İZLENECEK

Yatırımcılar şimdi Cuma günü yayınlanacak olan kişisel tüketim harcamaları raporuna bakacak. Kişisel tüketim harcamaları raporu, FED'in uzun vadeli yüzde 2 enflasyon hedefi için en çok itibar ettiği ölçüt olarak biliniyor. 

ABD işsizlik maaşı başvuruları beklenenden fazla azaldı

 

Avrupa borsaları 2 ülke hariç yükselişle kapandı

 

Borsa negatif tarafta karar kıldı: 1.415 puan

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)