E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları için kritik tahmin---

ABD borsaları için kritik tahmin

ABD borsaları için kritik tahmin
19 Nisan 2021 - 11:26 borsagundem.com

Güçlü bilanço rakamları ve ABD’den gelen pandemi teşvikleri halihazırda rekor seviyelere ulaşan New York Borsası’nı daha da yükseklere taşıyabilir. Ancak enflasyon endişeleri yılın geri kalanı için endişe yaratıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalar tüm zamanların en yüksek seviyesinde ilerlerken yatırım danışmanlığı şirketi Federated Hermes’in Baş Borsa Stratejisti Phil Orlando CNBC’deki röportajında borsalara ilişkin iyimserliğini bir sonraki seviyeye çıkardı. Orlando Temmuz ayı civarında S&P 500 Endeksi’nin 4.500 puan seviyesine kadar yükselebileceğini belirtti. Baş stratejistin belirttiği seviye S&P 500 Endeksi’nin şu anki seviyesinden %8 yükselmesi anlamına geliyor.

Baş stratejist konuyla ilgili röportajında, “Ekonomide ve bilançolarda bu denli bir büyüme olduğu sürece bu seviyelere geleceğimizi biliyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz hafta Orlando’nun firması Federated Hermes, ABD için yıllık gayrisafi yurtiçi hasıla beklentilerini (GSYİH) %6,4’e yükseltti. Firmadan yapılan açıklamada 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin etkilerinin ekonomi için pozitif beklentileri arttırdığı belirtilmişti. Firmanın daha önceki ABD GSYİH beklentisi %6,1 seviyesindeydi.

Orlando, Eğer %6,4’lük hesaplamamızda haklı çıkarsak 1984’ten bu yana en güçlü yıllık GSYİH rakamlarına ulaşılmış olacak” ifadelerini kullandı. Borsagundem.comun derlediği verilere göre ABD’nin 1984 yılındaki GSYH’sı %7,2 seviyesindeydi.

Baş stratejist beklentilerinin artmasında bilanço rakamları etkili oldu. Zira Orlando şu ana dek gördüğü rakamları beğendiğini belirtiyor.

Borsa uzmanı açıklamalarında, “İlk çeyrek bilançoları çok güçlü görünüyor. Bu tabloya göre yıldan yıla %30 kadar yükselebiliriz. Bilançolardaki durgunluk dönemi sona erdi. İkinci çeyrekte finansal teşviklerden tamamen faydalanacağız. Yıldan yıla büyümenin iki katı kadar bir bilanço artış hızını bekliyor olabiliriz” öngörülerine yer verdi.

Ancak Orlando’nun boğa piyasası öngörüleri bir endişeyle beraber geliyor. Orlando, bir altyapı paketinin geleceğini çevreleyen belirsizlik ve enflasyon nedeniyle yılın ikinci yarısından endişe duyuyor. Borsa uzmanı risklerin hisse senetlerindeki ağırlığının artabileceğine ve bir düzeltmeye yol açabileceğine inanıyor.

Orlando, “Soru şu ki, yaz sonuna geldiğimizde %2,5 civarında bir çekirdek enflasyon öngörüyoruz. Bu bir plato sonrası normalleşme mi olacak? ABD Merkez Bankası’nın (FED) ifadelerinden bildiğiniz gibi geçici bir dönem mi olacak? Yoksa enflasyonda daha sürdürülebilir bir artışın tohumlarını mı ekmeye başladık? Bunun cevaplarını şu an için bilmiyoruz” açıklamasında bulundu.

Eğer enflasyonun kalıcı olduğu kanıtlanırsa 2021 yılı devam ettikçe FED’in kolay para politikasında düzeltme yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Orlando, “Bunlar çok önemli sorular. Şu an için sadece neler olacağını izleyerek yılın devamı için en doğru kararı vermeye çalışıyoruz” dedi.

619 milyar dolarlık varlığı yöneten baş stratejist şimdilik büyük bir hamle yapmadığını söyledi. Orlando yeniden açılan ekonomiden ve hızlanan borsadan kazan sağlamak için yıl boyunca sürdürdüğü stratejisine devam ediyor. Baş stratejistin en çok tercih ettiği sektörlerse, finans, enerji, tüketici tercihleri ve sanayi hisseleriyle birlikte, düşük sermayeli şirketlerin ve büyüme beklediği gelişmekte olan ülkelerdeki uluslararası şirketlerin hisseleri.

Orlando, “Bu kategoriler geçtiğimiz ABD İşçi Bayramı’ndan bu yana teknoloji hisselerinden ve büyüme odaklı hisselerden daha iyi performans gösterdi. Bu ticaretin farklı destekleri olduğunu düşünüyoruz ve bu destek yılın geri kalanı boyunca devam edecek. Muhtemelen gelecek yılın başında da sürecektir" öngörülerinde bulundu.

Borsa çöküşünü öngörebilmek için 3 işaret

 

Ekonomik toparlanma küresel risk iştahını destekliyor

 

Hacim yükselirken Bitcoin 57 bin dolar seviyelerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)