E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü yine rekorlarla kapadı---

ABD borsaları günü yine rekorlarla kapadı

ABD borsaları günü yine rekorlarla kapadı
18 Ocak 2020 - 04:46 borsagundem.com

ABD ile Çin arasındaki ticaret barışının ardından Wall Street'teki zirve yolculuğu sürüyor. ABD konut sektöründeki yüzde 16.9'luk yükseliş yatırımcıların risk iştahını artırdı. Üç ana endeks de günü rekorla kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın son gününü yeni rekorlara imza atarak kapadı. 

ABD ile Çin arasında 18 ay süren ticaret savaşının çarşamba günü atılan imzalarla ticaret barışına dönüşmesi sonrası Wall Street yatırımcıları ekonomik verilere daha çok odaklandı. Dün açıklanan ABD konut verileri ve Çin ekonomisindeki direnç göstergeleri küresel büyümede toparlanma umudu olarak algılandı. Endeksler Ağustos ayından bu yana en güçlü haftalık kazançlarını sağladı. 

ABD sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranında beklentiyi aşan düşüşe rağmen, konut sektöründe son 13 yılın en iyi sonuçlarının açıklanması endeksleri yukarı çekti. 

Cuma günü açıklanan resmi verilere göre konut başlangıçları aylık yüzde 16.9 artarak yıllıklandırılmış olarak 1.61 milyona yükseldi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 50.46 puan ve yüzde 0.17 artışla 29,348.10 puana yükselerek tamamladı. S&P 500 ise 12.81 puan ve yüzde 0.39 oranında yükselerek gün sonunda 3,329.62 seviyesine ulaştı. Nasdaq da, 31.81 puan ve yüzde 0.34 oranında artarak günü 9,388.94 puanla kapadı. 

Google'ın çatı şirketi Alphabet'in Perşembe günü 1 trilyon dolarlık bir piyasa değerinin üzerine çıkmasının ardından hisseleri yüzde 2.0 arttı.

HAFTALIK PERFORMANS

Wall Street'in üç ana endeksi de haftayı Ağustos ayından bu yana en güçlü şekilde tamamladı. S&P 500'ün haftalık kazancı yüzde 1.96 olarak gerçekleşti. Dow'un haftalık kazancı yüzde 1.82, Nasdaq'ın haftalık kazancı ise yüzde 2.29 oranında arttı. 

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul'da yukarı hareket sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)