E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
15 Eylül 2022 - 16:55 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne düşüşle başladı. Yazılım devi Adobe 20 milyar dolara Figma’yı satın aldı. Yatırımcılarsa zayıf ekonomik veriler ışığında istikrar arıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD ekonomisine ilişkin bulanık bir görüntü sunan bir dizi ekonomik verileri takip ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,24 düşüşle 31.060,93 puanda, S&P 500 Endeksi %0,35 azalışla 3.932,01 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,39 düşüşle 11.673,97 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0389 yükselişle %3,447 seviyesinde değerleniyor.

Photoshop ve Illustrator gibi önemli yazılımların üreticisi Adobe 20 milyar dolarlık anlaşmayla Figma firmasını satın aldı. Anlaşmanın ardından hisse senedinin değeri %11 düştü. Dow Jones Endeksi’nde ise enerji devi Chevron’un hisseleri %1,9 değer kaybetti.

Perşembe günü, perakende satışlar ve ilk işsizlik başvuruları beklenenden daha iyi geldi, ancak ithalat fiyatları tahminlerin önerdiğinden daha az bir düşüş gösterdi. İmalat verileri de yavaşlayan bir ekonomiyi gösterdi. Bu raporlar, ABD tüketici sektörünün şimdilik zeminini koruduğunu öne sürse de kalıcı enflasyonla ilgili endişeleri hafifletmek için çok az umut vadediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street endeksleri mütevazı yükselişler kaydettiği dalgalı bir seansın ardından yeni güne başlıyor. Çarşamba günü Dow Jones bir noktada 200 puandan fazla düştükten sonra kapanışı 30 puan daha yükselişle gerçekleştirdi. Çarşamba günü S&P 500 Endeksi %0,3, Nasdaq Endeksi %0,7 yükseldi.

Hisse senetleri yatırımcıları, salı günü beklenenden daha yüksek gelen enflasyon raporunun Haziran 2020'den bu yana en kötü seansına yol açmasının ardından istikrar aramayı sürdürüyor. Ağustos ayı tüketici fiyat endeksi raporu, petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen manşet enflasyonun aylık bazda %0,1 arttığını göstermişti.

İnatla yüksek enflasyon, yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımlarında daha agresif olacağı ve ABD'de resesyon olasılığını endişelerini artırdı.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları firması Wolfe Research’ten Chris Senyek müşterilerine yaptığı açıklamada, “Para politikası 6 ila 12 aylık bir gecikme ile çalışır. Finansal koşulların ABD ekonomisi genelinde bu yılın sonunda veya bir sonraki yılın başında küçük ölçekli bir durgunluğa neden olacak kadar geniş ölçüde sıkılaştığına inanıyoruz. Finansal koşullar, FED ve diğer merkez bankaları önümüzdeki aylarda faiz oranlarını artırmaya ve bilanço düşürmeye sürdürmeye devam ettikçe daha da sıkılaşacak” ifadelerine yer verdi.

ABD'de sanayi üretimi beklentilerin aksine azaldı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvurularındaki düşüş sürüyor

 

ABD'de perakende satışlarda sürpriz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)