E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
09 Mayıs 2023 - 17:21 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne satıcılı başladı. Yatırımcıların gündeminde hafta içerisinde açıklanacak enflasyon verileri, bölgesel banka hisseleri ve borç tavanı tartışmaları var.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe baskı altında başladı. Son iki aydır gündemden düşmeyen bölgesel banakların hisseleri düşüşte. Yatırımcılarsa haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak kilit enflasyon verilerine ve ABD borç limiti konusuna odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,01 düşüşle 33.616,51 puanda, S&P 500 Endeksi %0,42 azalışla 4.120,93 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,58 düşüşle 12.185,35 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0019 düşüşle %3,511 seviyesinde değerleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden bugün yerel saatle 16:00’da Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile görüşecek. Her iki taraf da toplantının tarafların görüşebilmesi için bir şans olduğunu ve ABD hükümetinin borç limitlerini yükseltmesi konusunda kesin bir ilerleme kaydedilmesinin muhtemel olmadığını söyledi. Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, Temsilciler Meclisi Başkanı ABD hükümetinin borç tavanını yükseltme konusundaki olası bir anlaşma için harcamalarda kesintilerin yapılması gerektiğini savunuyor. Biden ise borç tavanının yükseltilmesinin pazarlığa kapalı olduğunu belirtiyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen pazartesi günü CNBC’deki açıklamasında borç tavanının yükseltilmemesinin ‘ekonomik felakete’ yol açacağını ve düzenleyici kurumların bölgesel banka hisse senetlerini sınırlayacak herhangi bir açığa satış düzenlemesine yakın olmadığını söyledi.

Oanda Kıdemli Borsa Analisti Ed Moya konuyla ilgili açıklamasında, “Wall Street, hem Beyaz Saray'daki borç tavanı görüşmelerinin sonucunu almadan hem de enflasyonun kalıcı olduğunu ya da olmadığını kanıtlayan bir işaret görmeden herhangi bir ciddi pozisyona geçmekte tereddüt ediyor. Borç verme koşullarının sıkılaşmaya devam etmesi halinde hiç kimse bankalar üzerindeki stresin ortadan kalkmayacağından, rezerv gereksinimlerinin artacağından ve bunun da daha az krediye ve daha zayıf bir ekonomiye yol açacağından şüphe duymuyor” ifadelerine yer verdi.

PacWest hisseleri salı gününe %6’lık düşüşle başladı. SPDR S&P Bölgesel Bankalar ETF’si ise %1’lik düşüşle işlem görüyor. Yatırımcılar ABD bankacılık sisteminin durumu hakkında endişelenmeye devam ediyor.

Yatırımcılar ayrıca ABD enflasyonuna ilişkin son verileri bekliyor. Nisan ayına ilişkin ABD tüketici fiyat endeksi çarşamba günü, üretici fiyat endeksi ise perşembe günü açıklanacak.

Buffett yatırımcıların içini kararttı

 

Piyasalarda ‘Minsky anı’

 

Amerikan banka hisseleri 'kumar' yatırımı oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)