E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
08 Mayıs 2023 - 17:20 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya sessiz başladı. Piyasaların gündeminde ise hafta ortası açıklanacak enflasyon verileri var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar hafta içerisinde açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı. Son dönemlerin en önemli gündem maddelerinden olan banka hisseleri ise yükseliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,09 düşüşle 33.643,31 puanda, S&P 500 Endeksi %0,04 azalışla 4.134,73 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,25 düşüşle 12.205,19 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0683 yükselişle %3,508 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak nisan ayı ABD tüketici fiyat endeksi ve Perşembe günü açıklanacak üretici fiyat endeksi verilerine odaklandı. ABD borsaları ise yüksek volatiliteli bir haftadan çıkıyor. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri geçen hafta mart ayı başından bu yana en zayıf performanslarını gösterdi. Haftanın son işlem gününde geç bir ralli hisse senetlerini desteklese de bölgesel bankaların hisse senetlerindeki düşüşler geçen hafta Hisse senetlerinin gidişatını belirledi.

SPDR S&P Bölgesel Bankalar ETF’si yeni haftanın ilk gününde %2,2 yükseldi. PacWest hisseleri %28 değer kazanarak ETF’deki üstün performans gösteren hisse senedi oldu. Bankadan gelen temettü dağıtımının düşürüleceği yönündeki açıklama hisse senedindeki yükselişi destekledi. Büyük bankalar Citigroup, Wells Fargo, JPMorgan Chase ve Morgan Stanley’nin hisseleri de yükselişte.

Diğer bir cephede ise Çarşamba günü bilanço açıklaması beklenen Disney’in hisseleri de yeni güne %2’nin üzerinde yükselişle başladı.

Yatırımcı ABD’deki bankacılık krizinin sona erip ermediğini tartışıyor. CNBC’nin haberine göre Oanda’nın Kıdemli Borsa Stratejisti Edward Moya, “Görünüşe göre Wall Street banka stresinin sona yaklaşıp yaklaşmadığını bulmaya çalışıyor. Bu hafta geçen hafta gibi yoğun ancak yine de önemli olacak” ifadelerine yer verdi.

Bu arada Berkshire Hathaway’in A sınıfı hisseleri de Warren Buffett’ın ilk çeyrek bilançolarını açıklamasının ardından %1 yükseldi. Holding faaliyet kârının ilk çeyrekte %12 arttığını ve nakit birikiminin 130 milyar doları aştığını açıkları. Buffet, Berkshire Hathaway'de Wall Street'i sarsan son bankacılık krizi de dahil olmak üzere gündeme dair birçok önemli konuyu yıllık hissedar toplantısında bizzat tartıştı.

Warren Buffett: Elektrikli araç üreticilerine yatırım yapmaktan çekiniyorum

 

Küresel borsalarda zemin kayganlaşıyor

 

ABD konut piyasasında 'sessiz istifa'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)