E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
22 Şubat 2022 - 17:56 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Ukrayna krizini değerlendiriyor. Yatırımcılar ABD Başkanlar günü sonrası kısa haftanın ilk işlem gününde, petrol fiyatlarındaki ani yükselişe göre yatırımlarını yönlendirdi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe Rusya-Ukrayna gerginliğinin etkisinde düşüşle başladı. ABD Başkanlar günü sebebiyle Pazartesi günü kapalı olan Wall Street endeksleri petrol fiyatlarına odaklandı

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,93 düşüşle 33.762,78 puanda, S&P 500 Endeksi %0,72 azalışla 4.317,56 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,87 düşüşle 13.429,72 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0200 yükselişle %1,948 seviyesinde değerleniyor.

ABD Batı Teksas Petrolü vadelileri %4,5 yükselerek varil başına 95,19 dolara kadar yükseldi. Bu yükseliş enerji hisselerine yaradı ve açılışta Exxon Mobil hisseleri %1,56 yükselişle, ConnocoPhillips hisseleri %1,82 artışla güne başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki iki ayrılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanıyacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'nın ayrılıkçı bölgelerine yaptırım emri vermeye hazırlandığı ve Avrupa Birliği'nin ek önlemler alacağına dair haberler piyasalarda ağırlığını hissettirdi.

Putin daha sonra Rus ordularına iki ayrılıkçı bölgeye giriş emri verdi. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid Salı günü yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın işgalinin başladığını" söyledi. ABD Başkanı Joe Biden, mevcut faaliyeti tanımlamak için henüz "işgal" kelimesini kullanmadı. İngiltere ayrıca beş Rus bankasına ve üç varlıklı kişiye yönelik hedefli ekonomik yaptırımlara da başladı.

Rusya-Ukrayna krizi son zamanlarda yatırımcı duyarlılığı üzerinde baskı etkisi yaptı ve büyük endekslerde arka arkaya haftalık kayıplar oluşmasına sebep oldu. Dow geçen hafta %1,9 düştü ve S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise sırasıyla %1,6 ve %1,8 kayıp verdi.

CNBC’nin haberine göre, Raymond James'ten Ed Mills, "Pazartesi günü olanlar Rusya'nın yabancı ortaklarıyla siyasi ilişkileri üzerinde önemli etkileri olacak olsa da şimdilik önemli bir piyasa krizinden kaçınılması muhtemeldir. Ancak önümüzdeki haftalardaki gidişatın yükselen piyasa riski perspektifinden izlenmesi önemli olacaktır" dedi.

ABD Merkez Bankası’nın önümüzdeki aydan itibaren faiz oranlarını yükseltmeye başlayacak olması yatırımcıların gözünü bir kez daha FED’e çeviriyor. CME Group’un FED tahmin ölçütü, yatırımcılar %100 oranla FED’in 15-16 Mart tarihlerinde düzenlenecek para politikası toplantısında 0,25 veya üzeri yüzdelik puanda faiz artışı yapacağına inanıyor.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, daha sıkı para politikası beklentileri, özellikle teknoloji gibi kura duyarlı sektörlerdeki hisse senetleri üzerinde baskı yaptı. Hazine tahvilleri getirileri ise 2022'nin başlangıcına göre keskin bir biçimde yükseldi. 2022’te %1,51 seviyesinde başlayan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri geçen hafta %2’nin üzerine çıkmasının ardından an itibariyle %1,94 seviyesinde işlem görüyor.

Almanya'nın yaptırım kararına Rusya'dan yanıt!

 

Ukrayna krizinin küresel borsalara maliyeti

 

UBS: Altındaki yükseliş kısa vadeli

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)