E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUBS: Altındaki yükseliş kısa vadeli---

UBS: Altındaki yükseliş kısa vadeli

UBS: Altındaki yükseliş kısa vadeli
22 Şubat 2022 - 12:18 borsagundem.com

Ukrayna krizinde gelinen son noktanın ardından altın fiyatları da ralli yaptı. Ancak UBS Stratejisti Joni Teves jeopolitik kaynaklı bu yükselişin kısa ömürlü olacağını söyledi


BORSAGUNDEM.COM
– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın fiyatları, yatırımcıların Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği korkusuyla güvenli liman arayışına girerken son haftalarda ani bir yükseliş gösterdi. Ancak UBS Yatırım Bankası'nın Değerli Metaller Stratejisti Joni Teves'i altın fiyatlarındaki son rallinin "kısa ömürlü" olacağını öngörüyor.

Teves’in CNBC’deki açıklaması Kremlin’in Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını kabul etmesinden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusuna asker gönderme emrinden önce geldi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Şubat ayı başlarında 1.800 dolar seviyesinde olan ons altın Ukrayna krizinin alevlenmesinin ardından 1.900 dolar seviyesini geçti. Altının onsu saat 11:50 itibariyle küresel piyasalarda 1.904 dolardan alıcı buluyor.

Ukrayna gerginliğinde dün gece saatlerinden itibaren yaşanan gelişmeler, devam eden krize diplomatik çözüm potansiyeli konusunda şüphelere yol açtı. ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna'nın ayrılıkçı bölgelerine yaptırım uygulanması talimatı verdi ve Avrupa Birliği de ek yaptırım sözü verdi.

Altın geleneksel olarak küresel belirsizlik dönemlerinde güvenli liman yatırımı olarak algılanır.

Teves, ileriye dönük olarak, altın piyasasının reel kurlar, ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikası ve büyüme görünümü gibi makro değişkenlere odaklanmaya geri dönmesinin beklendiğini söyledi. UBS altın fiyatlarının 2022 sonunda ons başına 1.600 dolara düşeceğini öngörüyor.

Stratejist altınla ilgili açıklamasında, “Reel kurların yükseldiği ve FED'in politikalarını sıkılaştırdığı bir ortam altın için olumsuz bir zemin oluşturuyor. Biz şu anda sağlanan gücün nihayetinde kısa ömürlü olacağını düşünüyoruz” dedi.

Mevcut çeyreğin sonu yaklaşırken, FED’in enflasyonist baskıları yatıştırmak için Mart toplantısında faiz oranlarını yükseltmesi bekleniyor. Teves bunun altın üzerinde baskı yaratmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Daha yüksek faiz oranlarına yönelik beklentiler, ABD Hazineleri gibi varlıkların getirilerini daha yükseğe itme eğilimindedir ve altın gibi verimsiz bir varlığın cazipliğini de potansiyel olarak düşürür. Teves yine de altın için yukarı yönlü risklerin arttığını kabul ediyor.

UBS stratejistine göre altın konusundaki en önemli risk, altın yatırımlarındaki yeni bir artış görülmesi. Teves reel faiz oranlarındaki yükselişe rağmen negatif bölgede kalma olasılıklarının yüksekliğine dikkat çekerek altın yatırımlarının cazip kaldığını belirtiyor.

Teves ayrıca FED’in uygulayacağı sıkı para politikası ardından ABD ekonomisindeki büyümenin yavaşlayacağını öngören yatırımcıların da daha fazla altına yatırım yapmak isteyebileceğini sözlerine ekledi.

Buğday fiyatları arttı, mısır fiyatları zirvede

 

Rusya-Ukrayna gerilimi Avrupa'da gaz fiyatlarını yükseltti

 

Savaş çanları çalıyor: İşte Ukrayna ve Rusya askeri güçleri!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ; ) 22 Şubat 2022 14:43

    Herkes kazansın. Bu kadar yeter. savaş olmayacak lak lak konuşulacak. Her şey unutulacak. Beklenen eski tarih kitaplarındaki gibi göğüs göğüs , en kötü olasılıklar. herkeslerin asarım keserim dediği bir tablo satın alındı.O bakımdan bu kadar yeter. Allah yeni alanlara da kazandırsın :D Yetti. En kötünün kötü sahnesi, askerler, uçaklar, tanklar, toplar, abd uçak gemileri rus roketleri vb. vb. ama o kadarı satın alınsa da o kadar olmadı :D