E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
03 Kasım 2021 - 17:01 borsagundem.com

FED’den gelecek sıkılaştırma politikası ve faiz kararı açıklamalarını bekleyen ABD borsaları yeni güne düşüşle başladı. Yatırımcılar FED’in kademeli olarak varlık alımlarının yavaşlatmasını bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsaları ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi düşüşle açıldı

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,30 düşüşle 35.946,23 puanda, S&P 500 Endeksi %0,09 düşüşle 4.626,38 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,07 ekside 15.638,31 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0157 düşüşle 1,538 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında araç kiralama şirketi Lyft piyasa beklentilerinin üzerinde bilanço paylaşımının ardından %10,36 oranında yükselişle güne başladı. Emlak ve kiralama işletmesini kapattığını açıklayan Zillow hisseleriyse %15,64 oranında düşüşle büyük bir darbe aldı. Perakende yatırımcıların tercih ettiği hisseler arasında bulunan Bed, Bath & Beyond, perakende şirketi Kroger’la ortaklık kurduğunu duyurmasının ardından hisselerinde %40’lık yükselişi görmesine karşın an itibariyle %30’luk yükseliş gözlemleniyor.

Video oyunu şirketi Activision’ın piyasaya çıkarmaya hazırladıkları iki oyununun lansman tarihini ertelediklerini açıklamalarıyla birlikte şirketin hisseleri %15,10 oranında düştü. Şirket ayrıca çeyrek bilançosunda beklentileri aşacağı öngörülerine karşın zayıf bir performans gösterdi.

ABD borsalarında yatırımcılar ABD Merkez Bankası’ndan (FED) yapılacak kritik açıklamaları bekliyor. CNBC’nin haberine göre piyasa beklentileri FED’in tahvil alım programını kademeli olarak yavaşlatacağını açıklayacağı yönünde. Yatırımcılar ayrıca FED açıklamalarından politika faiz oranlarının ne zaman yükseltileceğine yönelik ip uçlarını yakalamaya çalışacaklar.

Yatırımcılar FED Başkanı Jerome Powell'ın tahvil alımlarının sınırlandırılmasıyla (tapering) sıkılaştırma politikasının eş değer olmadığını vurgulamasını bekleniyor. Borsa yatırımcıları FED’in daha agresif bir faiz artırma politikası izlemesini fiyatlandırıyorlar. Bu nedenle Powell’ın açıklamaları piyasaların ateşini bir miktar söndürebilir.

Ancak FED, enflasyonda son 30 yıldır görülen en hızlı artışı göz ardı ettiği konusundaki suçlamalarla karşı karşıya olacak ve Powell güven tazelemek zorunda kalacak.

Yatırım danışmanlığı firması Bleakley Advisory Group’un Baş Yatırım Sorumlusu Peter Boockvar konuyla ilgili CNBC’deki açıklamasında, “Parasal sıkılaşma politikaları sadece FED’de değil bütün dünyada gerçekleşiyor ve bu göz ardı edilmemeli” ifadelerine yer verdi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan tahvil ihracı

 

Piyasalar Powell’dan ne bekliyor?

 

ABD'de özel sektör istihdamı beklentileri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)