E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşmeye devam edecek mi---

ABD borsaları düşmeye devam edecek mi

ABD borsaları düşmeye devam edecek mi
16 Ekim 2014 - 10:46 borsagundem.com

NYT ekonomi yazarı Neil Irwing son yazısında ABD borsalarında yaşanan düşüşün ABD ekonomisindeki olumlu gelişmeleri doğru yansıtmadığını iddia etti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York Times yazarı Neil Irwing, son yazısında Amerikan borsalarında yaşanan düşüşlerin yaşanan olumlu gelişmeleri yansıtmadığını belirtti.

Amerikan ekonomisinin söylendiği gibi kötü bir durumda olmadığına değinen Irwing, yazısında işsizlikte yüzde 6’nın altına inilmesinin önemli olduğunu ve yaratılan yeni işlerdeki artışın büyük buhrandan beri görülen en büyük artış olduğunu belirtti.

SP 500 endeksinin eylül ortasından beri yüzde 7,4 değer kaybettiğini belirten Irwing, 10 yıllık tahvillerindeki ve volatilitedeki spekülafit değişimlerin ABD’nin genel durumunu iyi yansıtmadığını yazdı.

ABD borsalarındaki düşüş için gerçekçi bir sebebin olmadığının altını çizen New York Times yazarı, çarşamba günü gelen perakende satış rakamlarının ve düşük petrol fiyatlarının SP 500 kayıplarını belirli oranda açıkladığını ama işsizlikteki düşüşün ve maaşlardaki artışların unutulmaması gerektiğini belirtti.

SP 500’deki hisse senedi fiyatlarının diğer finansal varlıklarla kıyaslayan Irwing, hisse senedi fiyatlarının değerinden düşük işlem görüyor olduğunu ve uzun vadede hisse senedi fiyatlarını etkileyecek tek gerçek unsurun FED'in fazi kararı olduğunu belirtti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)