E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAB, türev takas işlemleriyle ilgili yeni kuralları kabul etti ---

AB, türev takas işlemleriyle ilgili yeni kuralları kabul etti

AB, türev takas işlemleriyle ilgili yeni kuralları kabul etti
07 Şubat 2024 - 11:56 borsagundem.com

Avrupa Birliği, euro türevlerinin takasının Londra'dan taşınması için yeni kuralları kabul etti

Avrupa Birliği (AB), euro türevlerinin AB bankaları tarafından takasının Londra'dan AB'ye kaydırılmasını amaçlayan bir yasa üzerinde geçici bir anlaşmaya vardığını duyurdu.

Şirketler tarafından borçlanma maliyetlerindeki beklenmedik hareketlere karşı korunmak için yaygın olarak kullanılan euro cinsinden faiz oranı swaplarının takasının büyük kısmı Londra Borsası Grubu (LSEG) tarafından yapılmaktadır.

Brüksel, özellikle İngiltere'nin AB'den ayrılması ve mali kurallarına uyma zorunluluğundan bu yana, AB düzenleyicilerinin blokta yerleşik bankalar ve varlık yöneticileri için euro takasını doğrudan denetlemesini istiyor.

Avrupa Parlamentosu ile anlaşmanın müzakere edilmesine yardımcı olan AB dönem başkanı Belçika'nın Maliye Bakanı Vincent Van Peteghem, "Bu, Avrupa'ya daha fazla takas hizmeti getirecek ve stratejik özerkliğimizi arttıracak" dedi.

Anlaşma, bloktaki bankaların ve varlık yöneticilerinin avro faiz oranı swapları gibi sözleşmeleri takas etmek için AB merkezli bir takas kurumunda bir hesaba sahip olmaları gerektiği anlamına gelen bir "sağlam aktif hesap gereksinimi" belirlemektedir.

AB, kara para ile mücadele otoritesi kuracak

 

AB, nakit ödemeleri sınırlandıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)