E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB hava sahasını Rusya'ya kapatıyor---

AB hava sahasını Rusya'ya kapatıyor

AB hava sahasını Rusya'ya kapatıyor
27 Şubat 2022 - 19:45 borsagundem.com

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB hava sahasının Rus uçaklarına kapatılacağını açıkladı. 

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB hava sahasını Rusya’ya kapattıklarını açıkladı. Sputnik ve Russia Today ile bunlara bağlı medya kuruluşlarının AB'de yasaklanacağını bildirdi.

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile birlikte orta basın toplantısı düzenleyen
Komisyon Başkanı von der Leyen AB hava sahasını Rusya'ya kapattıklarını, Rusya ve Belarus'a karşı yaptırımların genişeltileceğini söyledi. Leyen'ın açıklamaları şöyle: 

1) AB hava sahası tüm Rus uçaklarına kapatılacak

"Ruslar için AB hava sahasını kapatıyoruz" diyen Von der Leyen, Rus oligarklarının özel jetlerinin de yasak kapsamında olacağını söyledi.

Komisyon Başkanı, "Rusya'ya ait veya kayıtlı ve Rus kontrolündeki tüm uçaklara yasak getirilmesini öneriyoruz" dedi ve ekledi:

"Bu uçaklar artık Avrupa Birliği topraklarına inemeyecek, havalanamayacak veya üzerinde uçamayacak."

2) Russia Today ve Sputnik'in AB'de yayınları engellenecek

Von der Leyen, "Kremlin'in medya makinesi" olarak adlandırdığı Russia Today ve Sputnik ile yan kuruluşları için "artık Putin'in savaşını haklı çıkarmak için yalanlarını yayamayacaklar" dedi.

3) Rusya Merkez Bankası'nın AB'deki varlıkları dondurulacak

Komisyon Başkanı, Rusya Merkez Bankası'nın ve Rus oligarklarının AB'deki mal varlıklarının dondurulacağını, Rus bankalarının da SWIFT ödeme sisteminden çıkarılacağını açıkladı.

4) Belarus'a yaptırımlar

AB, Rusya'nın müttefiki Belarus'a da bir dizi yaptırım uygulama kararı aldı.

Von der Leyen, "Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko rejimi Ukrayna'ya yönelik vahşi saldırının suç ortağıdır" dedi.

Yaptırımların Belarus'un "en önemli sektörlerini" ve ihracat ürünlerini hedefleyeceği belirtilen açıklamada, bu ülkeden mineral yakıtlar, tütün, odun ve kereste, çimento, demir ve çeliğe kadar birçok ürünün ithalatının yasaklanacağı vurgulandı.

AB'den Ukrayna'ya 500 milyon euroluk silah yardımı

 

Zelenskiy: Görüşmelerin sonuç vereceğine inanmıyorum

 

Ukrayna: Rusya'yla görüşmeler başladı

 

Bakan Çavuşoğlu: Montrö Sözleşmesi'nin bütün hükümleri uygulanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN27 Şubat 2022 22:50

    Desene  curcuna yeni başlıyor.rus havayolu şirketleri topu atacaklar.

  • ALİ KODUŞ27 Şubat 2022 22:49

    Ben ab ve abd nin yerinde olsam.Afgan ve ypg ile pkk teröristlerine para verip ukrayna da ruslara karşı savaştırır idim.

  • Şükür27 Şubat 2022 21:19

    Mültecileri alın sorun yokda hani insan sormadan edemiyor müslümanlara tel örgü çekiyordunuz almamak için bin takla atıyordunuz şimdi insanlıktan söz eder oldunuz,hoş bir müslümanında sizi tercih etmesi ayrı konu şahsen ben suriyeden gelmiş olsam Türkiyeden asla başka yere gitmem,bu yönden bakınca sonuç şu,islam dünyası islam ülkelerine diğerleri ab ye,ama bir farkımız var ukraynadan bizede geliyorlar asla gelmeyin demedik demeyizde bize sığınana kapı açıktır bu bizim tercihimiz değil Yüce Allahın emridir işte İslamın güzelliğide buradadır.