E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna: Rusya'yla görüşmeler başladı---

Ukrayna: Rusya'yla görüşmeler başladı

Ukrayna: Rusya'yla görüşmeler başladı
27 Şubat 2022 - 18:35 borsagundem.com

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, Rusya-Ukrayna görüşmesinin başladığını açıkladı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya ve Ukrayna arasında görüşmelerin başladığını duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise görüşmelerin henüz başlamadığını ancak tarafların görüşme noktasına ulaştığını duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, görüşmelere ilişkin, "Biz Rusya'nın ne diyeceğini dinlemek için görüşeceğiz. İşgalin sona erdirilerek Rus askerlerinin ülkemizden nasıl çıkarılacağını konuşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

"Ön koşulsuz" görüşme

Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile yaptığı görüşme hakkında bilgi vermişti.

Zelenskiy, "Ukrayna heyetinin, Ukrayna-Belarus sınırındaki Pripyat ırmağı bölgesinde Rus heyetiyle ön koşulsuz olarak görüşme konusunda anlaştık." ifadelerini kullanmıştı.

Lukaşenko'nun Belarus'ta Ukrayna heyetinin güvenliğine ilişkin garanti verdiğini belirten Zelenskiy, şunları kaydetmişti: "Lukaşenko, Ukrayna heyetinin seyahat, müzakere ve dönüşleri esnasında Belarus topraklarındaki bütün uçak, helikopter ve roketlerin yerde kalması konusunda sorumluluğu üstlendi."

 

Bakan Çavuşoğlu: Montrö Sözleşmesi'nin bütün hükümleri uygulanacak

 

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Bu şimdiden Ukrayna için bir zaferdir

 

Belarus sınırında ön koşulsuz görüşme... Zelenskiy duyurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu27 Şubat 2022 21:26

    zeliniskiy derhal teslim olsun askerleride silah bıraksın.böylece barış tesis edilir diye duşunuyorum.

  • Net27 Şubat 2022 21:21

    Zelo istifa etsin hemen çekilelim diyecekler beraberinde bakanlarda istifa etsin hükümet değişirse sorun kalmaz deyip bitirecekler.

  • Savaş cinayettir27 Şubat 2022 19:16

    Umarım anlaşma sağlanır, AB nin iş işten geçtikten sonea silah yardımı ise bu işi uzatmaktan ve daha fazla can kaybından başka bir işe yaramayacaktır. Zelenski batının dolduruşuna gelmemeli