E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB bakanları Türkiye için bir araya geldi---

AB bakanları Türkiye için bir araya geldi

AB bakanları Türkiye için bir araya geldi
14 Kasım 2016 - 19:16 borsagundem.com

AB dışişleri bakanları Türkiye'de yaşanan gelişmeler ve üyelik müzakerelerinin durumu konularını görüşmek için toplandı

Türkiye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini sonlandırma gündemiyle toplanan bakanların toplantısından karar çıkmadı. AB ülkelerinin bir kısmı müzakerelerin sonlandırılmasından yana tavır alırken, bir kısmı müzakerelere devam edilmesi yönünde fikir belirtti.

Reuters'ın haberine göre, 28 AB ülkesinin dışişleri bakanlarının hazır bulunduğu toplantıda Avusturya, Türkiye ile olan görüşmelerin sonlandırılmasından yana tavır alan ülkelerin başında geldi. İngiltere ise katı bir biçimde görüşmelerin devam ettirilmesini istiyor.

Toplantıda söz alan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, "Türkiye ile görüşmelerin sürdürülmesinden yana değilim. Türkiye'nin AB'de yeri olduğunu düşünmüyorum." dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise, Türkiye'nin stratejik öneme sahip olduğunu belirterek; "Türkiye'yi bir köşeye koymamalıyız. Yaşananlara karşı ortak çıkarlarımıza aykırı abartılı tepkiler vermemeliyiz." şeklinde konuştu.

Toplantıda, Lüksemburglu diplomat Avusturya'nın başını çektiği 'müzakereler durdurulsun' cephesinde yer alırken, birliğin güçlü üyeleri Almanya ve Fransa'nın bakanları görüşmelerin durdurulmasının şu aşamada yarardan çok zarar getireceği yönünde görüş bildirdiler.

Avrupa Birliği Dışişleri Sorumlusu Federica Mogherini ise Türkiye'nin idam cezasını yeniden getirmesi durumunda, otomatik olarak görüşmelerin sonlanacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kapı14 Kasım 2016 23:05

    Bekle babam bekle

  • ORHAN YILMAZ14 Kasım 2016 22:03

    Sizin birlğinizden ne olur. HRİSTİYAN BİRLİĞİ kısaca 28 tane ülke için kararları ALMANYA ve FRANSA veriyor.En kısa sürede dağılsanızda rahat etsek. Fransa Ohalı uzattı. Niye ses yok. Demokrasi altında üç kağıtçılık yapıyorlar.

  • asi14 Kasım 2016 19:48

    çok umurumuzda. 50 sene beklemişiz şimdi siz düşünün