E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem9 il başkanından Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı---

9 il başkanından Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı

9 il başkanından Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı
13 Haziran 2023 - 19:57 borsagundem.com

Kastamonu'da bir araya gelen CHP'nin 9 il başkanı, değişim çağrısında bulundu. İl başkanları tarafından yapılan ortak açıklamada, seçim sonuçlarından kimsenin memnun olmadığı belirtildi

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ev sahipliğinde Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, Bartın İl Başkanı Cemal Selim Karakaş, Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, Çankırı İl Başkanı Galip Ağaoğlu ve Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı'nın katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantının ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, il başkanlarının, seçim sürecini değerlendirmek için bir araya geldiği belirtildi.

"SEÇİM SONUÇLARI HİÇBİRİMİZİ MEMNUN ETMEDİ"

İl başkanlarının, seçim sonuçlarının kendilerini memnun etmediğini aktardığı açıklamada, "Seçim atmosferi, iktidar tarafından oluşturulan asimetrik koşullarda ve ağır antidemokratik zeminde biçimlenmiştir ancak iktidarın baskısıyla oluşturulan dışsal nedenler kadar içsel süreçlerin değerlendirilmesi de vazgeçilmezdir. Bu anlamda bir yüzleşme ve özeleştiri süreci bizim için kaçınılmaz, ertelenemez bir gerekliliktir. Hiçbirimizi memnun etmeyen seçim sonuçlarının pek çok nedeni vardır." ifadelerine yer verildi.

"MERKEZ VE ÖRGÜTLER ARASINDAKİ İLİŞKİ ORTADAN KALDIRILDI"

CHP'de uzun süredir yönetim tarzı olarak merkezileşme anlayışının hakim olduğu belirtilen açıklamada, "Merkez ve örgütler arasında dinamik görüş alışverişi olanağı ortadan kaldırılmıştır. İl başkanlıkları, merkezin rutin işlerinin takip edildiği atıl örgütler haline dönüştürülmüş, siyasetsizlik bir siyaset hattı olarak yerleştirilmiştir. Partideki tüm seçme ve seçilme iradesi genel merkezin tasarrufuna mahkum edilmiş, her organdaki üye ve seçilmişlerin seçme hakkına müdahalede bulunulmuş, seçilme hakkı adaletten uzak biçimde kontrol altına alınmıştır. Bu durum siyasetin, merkez yörüngede bulunan siyasi aktörlerin kariyerizmine hapsolmasına sebep olmuştur." açıklamasında bulunuldu.

"YENİLENME KAÇINILMAZDIR"

Olağan kongrelerin ertelenmesinin örgütün tazelenme imkanını engellediği savunulan açıklama şöyle devam etti:

"Aday listelerinin kompozisyonu örgüt vicdanını zedelemiştir. 5, 6, 7 dönemdir milletvekili olmayı makul gören, bunu sindiren ve önüne geçmeyen irade, kamuoyu tarafından mahkum edilmiştir. Özellikle ittifak partilerine verilen kontenjanların ölçüsüz, hesapsız, verisiz bir biçimde sunulması, örgütlerin ve seçmenin tepkisine yol açmış, seçmen bu konuda ikna edilememiştir. Parti, fikri zenginliğini önemsemeden, ideolojik bulanıklığa hapsolmuş, sağdan oy alma kaygısı içinde rotasını kaybetmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi yeni dönemi, yeninin gerekliliklerini de gözeterek inşa etmelidir. Yenilenme kaçınılmazdır.

"DEĞİŞİM ACİL BİR İHTİYAÇTIR"

Genel merkez, örgüt, seçmen ekseninde siyaseti yeniden örecek, Türkiye'nin yarınlarında yeniden güçlü seçenek olmamızı sağlayacak değişim acil bir ihtiyaçtır. Bu değişim öncelikle siyasi tazelenmeyi içermeli, siyaset yapma biçimini de değiştirebilen kadroları donatacak ufka sahip olmalıdır. Bugünün ihtiyacı, siyaseti genel merkez koridorları dışına taşıran, seçmen odaklı, sokakla ve hanelerle sürekli ve hayatın doğal akışı içinde alışveriş içinde olan, siyaseti teknik uğraşı olarak değil bizzat toplumsal mücadele aracı olarak gören anlayışın yönetim tarzı haline gelmesidir. Elbette bu değişim ancak yeni bir liderlik anlayışı ve yeni bir vizyonda ortaklaştırılacak merkez ve örgütün bütününü kavrayan zengin ve güçlü kadrolarla vücut bulacaktır."

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na yanıt

 

CHP'den kritik kongre kararı

 

Kılıçdaroğlu: Değişimin önünü sonuna kadar açacağım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DADAŞ15 Haziran 2023 19:58

    REİSCİYİM, DEDE bize LAZIM SAKIN HAAAAA.. TERBİYESİZLİK YAPMAYIN ADAMA

  • vatandaş14 Haziran 2023 10:55

    Tüm siyasi hayatında RTE e yenilen  13 kere amasız keşkesiz seçim kaybetmiş ve ülkeye de kaybettirmiş biri olan Sn KIlıçdaroğlu  sadece milletvekili olmayı bilen sorumsuz ve liyakatsiz kadrosunu da alarak derhal istifa etmeli. Ülke bekası için bunu yapmalı. kendini ve seçmenini daha fazla rezil etmemeli.

  • Aslan14 Haziran 2023 09:27

    Adamlar ne yüzsüz bu 9 il başkanının bölgesinde oylar dibe vurdu asıl sizler istifa edin …

  • E.g.13 Haziran 2023 22:57

    DEMOKRAT İNSAN YARGILANMAMIŞ MAHKEMELERCE SUÇLU BULUNMAMIŞ İŞ İNSANLARINA 5 Lİ ÇETE DİYEREK SUÇLU İLAN EDEMEZ PARTİ BAŞKANLIĞINDAN BİR AN ÖNCE İSTİFA ETMELİ

  • BİR DOST13 Haziran 2023 22:16

    Demokrat amcayı kimseye yedirmeyiz.

  • Vd13 Haziran 2023 20:31

    Kılıçdaroğlu seni yiyecekler CHP liler masaya vurarak seni gönderecek ler