E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa8 sektörde “al” veren 17 hisse---

8 sektörde “al” veren 17 hisse

8 sektörde “al” veren 17 hisse
25 Nisan 2016 - 17:39 borsagundem.com

BİST’te yukarı yönlü çıkışın devam etmesi bekleniyor. Analistler bu süreçten etkilenecek 17 hisseyi belirledi. Ama orta-uzun vadeli olmak koşuluyla…

Geçen hafta piyasaların uzun süredir beklediği ve fiyatladığı faiz indiriminin ardından kurlarda gerileme, TL'de ise değer kazancı görüldü. İyimser piyasa koşullarından dolayı TCMB'nin bu hamlesi piyasa tarafından olumlu algılandı. Özellikle faiz duyarlılığı yüksek varlıklarda pozitif yönde hareket görüldü. Gösterge tahvil faizinin, faiz kararı sonrasında yüzde 9 bandına çekilmesi ve dolar/TL kurunda 2.80 TL seviyelerine gerileme olması, Borsa İstanbul'da (BIST) özellikle banka hisseleri ön-cülüğünde yukarı yönlü hareketlere neden oldu. Bu yükselişle BIST-100 endeksi 86 bin seviyesini aşarken, analistlere göre banka hisseleri faiz indiriminden pozitif yönde etkilenmeye devam edecek. Bunun nedeni ise TCMB'nin ölçülü bir adımla faiz indirmesiyle hem TL'de değer kazancı sağlanması hem de faize duyarlı varlıklarda pozitif yönde hareketlenme gerçekleşmesi.

BANKACILIK VE FİNANS SEKTÖRÜ HİSSELERİ

Kredi faizlerinde de düşüş beklentisi olduğunu öne süren analistlere göre, bu beklentiden bankacılık ve finans sektör hisseleri olumlu etkilenecek. Analistler, kredi faizlerinde anlamlı bir düşüş görülmesi halinde konut, gayrimenkul, inşaat, çimento gibi sektörlerin de canlanabileceğine işaret ediyor.

Öte yandan tüketici kredi faizi oranlarında düşme olması halinde de otomotiv sektörü açısından olumlu bir hareketin olacağı tahmin ediliyor. Analistler kredi faizlerinin düşmesinin aynı zamanda yatırım iştahını da artırarak sanayi şirketlerinin cazibesini de artıracağını düşünüyor.

Yine analistlere göre, BİST'te olası bir yükselişte GYO, ulaştırma, turizm, kimya, tekstil, otomotiv ve iç talep ağırlıklı sektörler (gıda, beyaz eşya gibi) de ön plana çıkacak.

ANALİSTLERİN YATIRIMCILARDA ÖNERİSİ

Hisse bazında ise Türk Hava Yolları, TAV Havalimanları, Tüpraş, Halkbank, Petkim, İş Bankası, Alarko Holding, Al-kim Kimya, Tat Gıda, Halk GYO, Garanti Bankası, Yapı Kredi, TSKB, Bagfaş, Soda Sanayii, Coca-Cola İçecek ve T. Şişecam’ın ön plana çıkabileceği ifade ediliyor. Analistlerin yatırımcılara önerisi bu hisselerde orta ve uzun vadeli pozisyon almaları yönünde…

İDİL TARAKLI – PARA DERGİSİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)