E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3 ilde tefeci operasyonu---

3 ilde tefeci operasyonu

3 ilde tefeci operasyonu
06 Ekim 2022 - 19:59 borsagundem.com

Vatandaşların kredi kartını alışveriş yapmış gibi pos cihazından geçirip, yüzde 3 ile yüzde 10 arasında komisyon olarak aylık 1 milyon lira kazanç sağladıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

Kahramanmaraş merkezli 3 ilde polis tarafından tefecilere yönelik yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Paraya sıkışan vatandaşların kredi kartını alışveriş yapmış gibi pos cihazından geçirip, yüzde 3 ile yüzde 10 arasında komisyon olarak aylık 1 milyon lira kazanç sağladıkları belirlenen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin pos cihazıyla tefecilik yaptığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalarda tefecilerin; nakite sıkışan ya da kredi kartları nakit avansa kapatılan kişilerin kredi kartlarından alışveriş yapılmış gibi çekim yapıldığı, çekim yapılan miktardan yüzde 3 ile yüzde 10 arasında komisyon alarak geri kalanını nakit olarak kart sahibine verdiği belirlendi. Bu şekilde aylık 1 milyon lira kazanç sağladığı tespit edilen şüphelilere yönelik şafak vakti Kahramanmaraş, İstanbul ve Gaziantep'te 26 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyon kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aralarda ise 8 pos cihazı, 68 senet, 5 çek, 141 bin 345 TL, 11 bin 977 ABD Doları, 335 Euro, 52 kredi ve banka kartı, 7 CD, 10 alacak-verecek yazılı ajanda ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüklerine götürüldü.

FETÖ/PDY'nin güncel eğitim yapılanması operasyonunda 35 kişi yakalandı

 

Asos operasyonunda 23 terörist etkisiz hale getirildi

 

2022-2023 Eren Abluka sonbahar kış operasyonları başladı

 

5 ilde 'Narkopara' operasyonu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Ekim 2022 08:07

    bu tarz olayları çok duyuyoruz çok var. özellikle faturasız satış yapan yerlerde karşımıza çıkıyor. malum kdv yüzde 1 ayda sıfır olunca marketler, tekel satışları, kuyumcular vb. rahatlıkla kredi akrtı geçip, fatura kestirdip imza atıp faturalara vb. nakıt para alabilir. Bu sorun aşılması engellenmesi çok zor. kronık ekonomık durumun vatandaşı düşürdüğü çaresizlik

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ06 Ekim 2022 21:07

    Taman da bunu devletin bankacılık sistemi nasıl görmüyor veya adam satış yaptı ise faturası nerede bunlar neden kontrol edilemez.

  • Mucise Reis : )07 Ekim 2022 08:08

    Türkiye yaşıyorsun, kendini Amerika mı, hollanda damı sanıyorsun :D Nasıl görsün ya... imkansız.