E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ/PDY'nin güncel eğitim yapılanması operasyonunda 35 kişi yakalandı---

FETÖ/PDY'nin güncel eğitim yapılanması operasyonunda 35 kişi yakalandı

FETÖ/PDY'nin güncel eğitim yapılanması operasyonunda 35 kişi yakalandı
04 Ekim 2022 - 09:37 borsagundem.com

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde, FETÖ/PDY'nin güncel eğitim yapılanmasına yönelik operasyonda dershanecilik faaliyetlerini devam ettiren 35 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) güncel eğitim yapılanması operasyonunda, dershanecilik faaliyetlerini güncel olarak sürdüren yapılanmadan 35 kişi gözaltına alındı.

Deşifre operasyonunu gerçekleştiren ekipler, Üsküdar'da faaliyet yürüten bir dershanenin tedbir olarak örgüt iltisakı olmayan bir kişinin adına kurulduğunu ve dershanenin FETÖ/PDY örgüt mensubu olan gizli ortaklarının bulunduğunu, dershanenin diğer yönetici ve eğitim kadrosunda görevli kişilerin tamamının FETÖ/PDY iltisakı olan şüphelilerden oluştuğunu belirledi.

Çalışanların çoğu KHK'lı çıktı

Görev yapan personelin çoğunun FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgüt aidiyeti nedeni ile çalışma izinleri iptal edilen kişilerden olduğu ve aralarında yine KHK’lar ile kamu görevinden çıkarılanların bulunduğunu tespit eden ekipler, daha önce gerçekleşen operasyonlarda gözaltına alınıp, örgüt soruşturmaları kapsamında cezaevine girip çıkan bazı şüpheliler olduğunu da ortaya çıkardı.

Örgüt öğretmenler için referans sistemi kurmuş

Ekipler ayrıca dershanede öğretmen olarak çalışmak için örgütün referans sistemi kurduğunu, bu sayede kuruma çalışmak üzere girecek olan öğretmen kişilerde mutlaka örgüt iltisakı arandığını, eğitim yapılanmasını bu şekilde yeniden tesis etmeye çalıştıklarını saptadı.

Çalışmaların tamamlanması üzerine adresleri bulunan 40 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 35 zanlıyı yakaladı. Adreslerdeki aramalarda ise birçok dijital materyal ele geçirildi.

Adreslerinde bulunmayan firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Finlandiya ve İsveç, PKK ve FETÖ üyelerini iade edecek mi?

 

FETÖ'nün dışişleri yapılanmasına operasyon: 5 gözaltı

 

İzmir merkezli 6 ilde 16 şüpheliye yönelik FETÖ operasyonu

 

İncirlik Üssü'nde FETÖ operasyonu

 

Adana'da FETÖ/PDY operasyonu: 10 gözaltı

 

FETÖ yalanıyla 1.2 milyon lira dolandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)