E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3 günde gelenlerin sayısı 480 bini geçti---

3 günde gelenlerin sayısı 480 bini geçti

3 günde gelenlerin sayısı 480 bini geçti
27 Ocak 2020 - 15:10 borsagundem.com

Suriye'de, Esad rejimi tarafından İdlib ve kırsalına yönelik saldırılar nedeniyle göç devam ederken, son 3 günde Türkiye sınırına yakın bölgelere gelenlerin sayısı, 480 bini aştı.

Esad rejimi ve destekçilerinin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırlarında kalan batı ve güney kırsalına yoğun saldırıları sürüyor. Havadan ve karadan yapılan saldırlar nedeniyle son 3 günde 32 bin kişi daha evlerini ve yaşadıkları yerleri terk ederek, Türkiye sınırına yakın alanlara geldi. Son günlerde Hayyan, Anadan, Ayn Cara, Kasimiyye, Sellüm, Daret İzze, Etarib, Hureytan, Han Tuman, Han Asal, Kefer Naha Bara ve Ayn Cara'dan göçler devam ederken, siviller daha çok Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörden arındırdığı 'Zeytin Dalı' ile 'Fırat Kalkanı' bölgelerine geliyor.

İdlib'in güney ve güneydoğusu ile Halep'in batı ve güney bölgesine saldırılar nedeniyle kasım ayından bu yana Türkiye sınırı yakınlarına gelenlerin sayısı, 480 bini aştı. Saldırılardan kaçanların gelerek, yerleştikleri alanlarda çadır, gıda ve ısınma malzemelerine ihtiyacın olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk28 Ocak 2020 01:01

    Sıra sana da geliyor Esat az kaldı.

  • İyice mokunu çıkardılar.27 Ocak 2020 20:12

    7 milyon Türk,komşu ülkelere göçmeye kalksa hangi ülke alır.Bu soruya cevap vebilecek var mı?Veya bu gelenler,farklı bir dinden olsaydı,hükümet buna izin verir miydi?Yazıktır bu ülkeye de,vatandaşlarına da.

  • Kamil27 Ocak 2020 16:49

    Nasılsa '  Türkiye'ye gireriz veya bizi alırlar yahut da Türkiye Sınırına giden geri gelmez, içeri girer '  algısını mı yaydık ya. Bu ne böyle ,dengini yüklenen geliyor. Olmaz böyle , içeridekilerden henüz kurtulamamışken , bir de yenileri,  :(  :(  :(  :( 

  • enayi27 Ocak 2020 15:28

    oh bereketli olsun gelin ne kadar varsanız gelin