E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMeme koinlere yatırım yapmak için doğru zaman olabilir---

Meme koinlere yatırım yapmak için doğru zaman olabilir

Meme koinlere yatırım yapmak için doğru zaman olabilir
17 Ağustos 2022 - 16:43 borsagundem.com

Dogecoin ve Shiba’nın son bir haftadır gösterdiği yüksek performans, kripto para yatırımcılarının iştahını kabartıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kirpto para piyasasında büyük çöküş sonrası yaşanan toparlanmaya yine Bitcoin ve Ethereum öncülük ediyor. Toparlanma, kripto para yatırımcılarının iştahını kabartıyor. Ancak bu kez bazı farklılıklar göze çarpıyor.

Büyük çöküş sonrası tedirgin ve ihtiyatlı davranan yatırımcılar için bu kez gündemde Bitcoin ve Ethereum değil, başka kripto paralar bulunuyor. Bunların başında ise ‘meme koin’ olarak bilinen Dogecoin ve Shiba yer alıyor. Gösterdikleri performansla Bitcoin ve Ethereum gibi pazar payı yüksek kripto paralardan ayrışan Dogecoin ve Shiba, yatırımcılar için riskli ama denemeye değer fırsatlar sunuyor.

Dogecoin ve Shiba diğerlerinden ayrıştı

MarketWatch’tan Frances Yue’nun haberine göre, kripto para birimleri bu yıl Haziran ayında gördüğü en düşük seviyelerden geri döndü. Hala belirsizliğin hakim olduğu piyasada yatırımcılar doğru anı kollayarak ihtiyatlı davranmayı tercih ediyor. Ancak bu belirsizlikten kendilerini sıyıran Dogecoin ve Shiba, son birkaç gündür beklentilerin üzerinde bir performans gösteriyor. Bu durum, yatırımcıların risk algısını yeniden gözden geçirmesine neden oluyor.

Coindesk verilerine göre, Dogecoin ve Shiba’nın son yedi günde sırasıyla yüzde 16,3 ve yüzde 32,7 oranında değer kazandığı görülüyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu yükselişe rağmen, kripto paraların yıl başına kıyasla yüzde 50 değer kaybında olduğu gözlense de, toparlanmanın işareti olarak algılanan yükselişler, ‘meme koin’ olarak bilinen altkoinlere ilgiyi artırabilir.

Dogecoin ve Shiba’nın gösterdiği yüksek performansın yanında, son bir haftada Bitcoin ve Ethereum’un ise sırasıyla yüzde 2,7 ve yüzde 9 oranında artış gösterdiği gözleniyor.

Dogecoin rallisinin bir kısmının, merkezi olmayan uygulamaları güçlendirmek için paketlenmiş Dogecoin kullanan bir blok zincir olan Dogechain’in geçen haftaki lansmanıyla ilgisi olduğu kabul ediliyor. GSR’dan kripto alım satım uzmanı Luke Farrell, “Dogechain blok zinciriyle bir anlamda köprü işlevi göstermesi için Dogecoin alımı yapılıyor” diyor.

Bed Bath ve Beyond

Meme koinlerdeki artışın, Bed Bath ve Beyond gibi bazı meme hisse senetlerinin son beş günde yaşadığı yüzde 100’e yakın sıçramayla aynı zamana denk gelmesi yatırımcıları heyecanlandırıyor. Farrell, “Ağustos ayı, meme koinler ve meme hisse senetleri gibi büyük fiyat değişikliklerinin yaşanmasının mümkün olduğu yatırım araçlarının, bireysel yatırımcıların gözünde iştah kabartıcı olarak kabul gördüğü bir zeminde ilerliyor” diyor.

ABD’de enflasyon Temmuz ayında yavaşlama belirtileri göstermeye başladı. Bu durum, yılın başından bu yana riskten kaçınan yatırımcıların sahalara dönmesine neden olabilir. Farrell, bazı kurumsal geri alım programlarının da yeniden canlandırıldığını ve bunun yaşanan yükselişe katkı sağlamış olabileceğini söylüyor.

Ağustos ayının yatırımcılar ve piyasalar için oldukça yavaş ve sakin bir ay olarak kabul edildiğini belirten Farrell, yılın ilk yarısında hemen hemen herkesin varlıklarını elinden çıkardığını vurguluyor. Bugün yaşanan yükselişin de bununla ilgili olabileceğini belirten Farrell, bireysel ya da küçük yatırımcıların ya da bir grup teknik alıcının bazı spekülasyonlarla fiyatı yükseltmeyi hedeflemiş olabileceğinin altını çiziyor.

Temkinli olmakta fayda var

LMAX Pazar Stratejisti Joel Kruger ise meme koinlerin gösterdiği yüksek performansın altında Bitcoin ve Ethereum’daki istikrar, küresel piyasa duyarlılığındaki artış ve yaklaşmakta olan Ethereum yükseltmesine dair heyecanın etkisi olabileceğini belirtiyor.

Kruger, “Bireysel yatırımcılar tüm bu olumlu işaretlere bakıyor ve bu gelişmeleri daha yüksek riskli kripto varlıklara yatırım yapma fırsatı olarak kullanıyor. Bunu yaparken yatırımlarının karşılığını daha kısa sürede ve fazla fazla almayı umuyorlar” diyor.

Ancak hem Farrell hem Kruger, yatırımcıları temkinli olmaları noktasında uyarıyor. Farrell, Eylül ayında yapılacak bir sonraki FED toplantısına ve sonrasında yapılacak ABD ara seçimlerine işaret ederek, makro ortamın son birkaç aydır belirsizliğini koruduğunu ve kripto fiyatlarına büyük olasılıkla bu ortamın hakim olacağını belirtiyor.

Kruger ise kripto para piyasalarında Bitcoin ve Ethereum’un liderlik etmediği herhangi bir ralliye çok büyük riskler alınarak girilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Kruger, şu an için bu onayın alınmadığını ancak bunun onay alınmayacağı anlamına gelmediğini, bu nedenle de riskten kaçınan yatırımcıların bir süre daha beklemesinin doğru olabileceğini söylüyor.

Fed'den bankalara kripto varlık uyarısı

 

Kriptoya yatırım yapmak için doğru zaman mı?

 

Kripto paralarda 'hacker' endişesi

 

Bitcoin kritik seviyenin üzerinde

 

Bitcoin son 2 ayın zirvesini gördü

 

Bitcoin yukarı yönlü ivme kazanmakta zorlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)