E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa10 yıllık tahvil getirisi piyasalara yön verecek---

10 yıllık tahvil getirisi piyasalara yön verecek

10 yıllık tahvil getirisi piyasalara yön verecek
13 Mart 2021 - 13:01 borsagundem.com

Uluslararası para piyasalarında dengenin sağlanması için ABD 10 yıllık tahvillerin getirilerinin yüzde 2 seviyesine ulaşması bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uluslararası para piyasalarında dengenin sağlanması için ABD 10 yıllık tahvillerin getirilerinin yüzde 2 seviyesine ulaşması bekleniyor

Tanınmış bir analist, 10 yıllık ABD Hazine bonosu gösterge tahvilinin getirisi %2'ye ulaşana kadar dengenin geri dönme ihtimalinin düşük olduğunu ileri sürdü.

Société Générale'de küresel makro stratejist olan Kit Juckes, "ABD 10 yıllıkları %2'ye ulaşana kadar barış olmayacak," dedi. Juckes, gerginlik kaynağı olan bir çift ABD hükümeti tahvil ihalesinin, getirilerin yeni ve daha yüksek bir aralığa yerleşmesiyle, geçtiğimiz hafta herhangi bir büyük sorun yaşanmadan tamamlandığını söyledi.

Ancak Perşembe günü, S&P 500 endeksinin rekor seviyede kapanmasıyla 10 yıllık getirisi %1.6'nın üzerine çıktı. Artan getiriler, büyük hacimli, teknolojiyle ilgili hisseler dahil olmak üzere büyüme odaklı hisse senetlerinden daha döngüsel olarak hassas ve genellikle değer odaklı hisse senetlerine ve sektörlere dönüşü tetikledi.

Verim artmaya devam ederken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Kompozi son zirveden% 10 geri çekilme olarak tanımlanan düzeltme bölgesine düştü, S&P 500 SPX, +% 0,10 ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama DJIA, + % 0,90 kayıtlarda işlem gördü.

Nasdaq, getiri artışının azaldığı günlerde sıçrayarak, her üç gösterge de haftalık olumlu. Artan getiri dolar için yenilenen güçle sonuçlandı. Juckes, “Model yeterince açık görünüyor: Hisse senedi piyasası bir sektör rotasyonu görüyor, ancak bir düzeltme değil; tahvil piyasası, hem ABD'de hem de başka yerlerde büyük ölçüde iyileşmiş bir ekonomik görünüm ışığında yeni bir denge arıyor; Bazı politika yapıcılar çok az başarı ile tahvil hareketlerine karşı geri adım atıyor.Getiriler yükseldikçe dolar yükseliyor, ancak getiriler yeni bir seviyeye yerleştiğinde Dolar geri düşüyor. Model muhtemelen tahviller bir denge bulana kadar devam ediyor” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)