Ana SayfaPiyasaYaz portföyü nasıl olmalı?---

Yaz portföyü nasıl olmalı?

3 / 18
Yaz portföyü nasıl olmalı?
01 Temmuz 2019 - 11:25 www.borsagundem.com

PİYASANIN GÜNDEMİ

Öncelikle piyasaların gündemine bir bakalım. Önümüzdeki dönemde iç politika açısından seçimlerin geride kalmış olması sayesinde, içeride risklerin azalma eğiliminde olduğu bir ortam söz konusu. Ancak iç politika tarafı rahatlamış olsa da makro oynaklıklar sürüyor. Dolayısıyla makro verilerdeki seyir önümüzdeki dönemde piyasalar açısından yakından takip edilmeye devam edilecek.

Öte yandan dış politika riskleri açısından ajanda bir miktar daha yüklü. Özellikle S-400 alımıyla ilgili olarak ABD'den gelme ihtimali olduğu konuşulan yaptırımların yaratabileceği riskler gündemde kalmaya devam edecek gibi. Yine Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarıyla ilgili olarak bazı Avrupa Birliği ülkeleriyle yaşanmakta olan gerginlikler de piyasalara yansıyabilir. Bir diğer unsur da bölgemizdeki başta İran-ABD olmak üzere jeopolitik gelişmelerin seyri olacak.

ABD ve Çin arasında nihai bir ticaret anlaşmasına varılıp varılamayacağı da tüm global piyasaları olduğu gibi bizi de yakından ilgilendiriyor. Tüm bu risklerin yanında FED'den ve son dönemde sürpriz bir şekilde ECB'den gördüğümüz gevşeme sinyalleri, özellikle gelişmekte olan piyasaları destekleyen bir unsur olarak göze çarpıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)