Ana SayfaPiyasaYaz portföyü nasıl olmalı?---

Yaz portföyü nasıl olmalı?

7 / 18
Yaz portföyü nasıl olmalı?
01 Temmuz 2019 - 11:25 www.borsagundem.com

DÖVİZDE BEKLENTİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sonuçlanması, geçen hafta dolar/ TL kurunda da bir miktar rahatlama sağladı. Ancak dış politika gündemi bunun uzun sürmesine izin vermedi. Hafta başında 5,72'ye kadar gerileyen dolar/TL, S-400 gündemi nedeniyle tekrar 5,82'ye çıktı. Cuma günü Japonya'da başlayan G-20 zirvesinde birçok lider bir araya geliyor. Buradaki gelişmeler de piyasaların yönüne hareket verecek.

Uzmanların dolar/TL kuru tahmini 5,50-6,50 bandında değişiyor. Buna göre önümüzdeki en sıcak gündem maddesi S-400 olarak duruyor. Uzmanlara göre, S-400 konusu çözülürse kurda 5,55'e doğru baskı görebiliriz. S-400 konusunun çözülememesi ve ABD'den yaptırımların gelmesi halinde ise TL'de çok sert kayıplar görülebilir.

Kurda bir miktar daha yukarı hareket izleyebiliriz. Çünkü orta vadede enflasyon beklentileri yüksek seyretmeye devam ediyor. Ödemeler dengesi finansman tarafında sermaye girişleri görece zayıf seyrini sürdürüyor. TCMB'nin faiz indirimlerine gitmesi ve mali tarafta bütçe açıklarının devam etmesi bekleniyor. Ayrıca ABD ve Rusya ile ikili ilişkiler, makro ekonomik verilerde normalleşme isteği, sınırda yaşanan jeopolitik riskler, yurtiçi yerleşiklerin döviz talebi ve global gelişmeler de kuru etkileyen faktör arasında bulunuyor. Tüm bu beklentiler kuru yukarıda tutabilir.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)