Ana SayfaPiyasaYatırımcı imtiyazlı hisseden yana dertli---

Yatırımcı imtiyazlı hisseden yana dertli

2 / 2
Yatırımcı imtiyazlı hisseden yana dertli
21 Kasım 2014 - 10:41 www.borsagundem.com

İMTİYAZLAR DEVAM EDİNCE SATIŞ GELDİ

SORU- Erbosan’ın genel kurul sonucunu anlamadım. Hissemi bekletmeli miyim?

Erdoğan Kılıçman

CEVAP-Erbosan 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 15 Kasım 2014 günü gerçekleştirdi. Toplantıda önemli gündem maddesi A grubu paylara tanınan imtiyazların kaldırılması ile ilgili gündemdi.

Genel Kurul’da, A grubu payların imtiyazının kaldırılmasıyla ilgili talebin geçmişten bu yana ortaklardan Mehmet Tahtasakal ile bir kısım diğer ortaklardan geldiği belirtildi. Toplantıda söz alan Mehmet Tahtasakal ise imtiyazlı payların değerleme fiyatının C grubu payların 20 TL seviyelerinde olduğu sırada yapıldığını, arada geçen zaman diliminde hisselerin değerlendiğini, bu nedenle  şimdiki fiyata nazaran düşük kaldığını ifade etti. Değişen durum karşısında imtiyazların kaldırılması yönündeki görüşünün değiştiğini söyledi. Yapılan oylama neticesinde de çoğunluk oyuyla imtiyazların kaldırılmasıyla ilgili gündem maddesi reddedildi. Böylece mevcut statü aynen korunurken A grubundaki imtiyazların varlığı da devam etmiş oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İmtiyaz22 Kasım 2014 01:18

    imtiyazlı hisse olayı bir saçmalık. tamamen bu durum ortadan kaldırılmalı, herseye çoğunluk hisse karar vermelidir.

  • Doğan21 Kasım 2014 17:13

    Sayın Editör, Bir günde GARFAyı masaya yatırsanız. Gözaltı pazarından çıktıktan sonra kağıdı yeni sahiplerine bizlere bıraktılar. Hatta öyle dolaplar var ki mesela; Garanti yatırım ilginçtir ki bugün (16.00dan itibaren) bu hissede internet kanalıyla alış işlemi yaptırmıyor. Sanki gözaltı hissesiymiş gibi yani. Nasıl dolaplar dönüyor belli değil! Diğer piyasa kağıtlarında sıkıntı yok fakat bu hisseyi al dediğinizde hata kodu veriyor. Şansa bak :) İncelemeniz, yardımcı olmanız dileğiyle.

  • Metin ÇOK21 Kasım 2014 16:26

    Mehmet Tahtasakal uyanık adammış vesselam...

  • Zafer Aydın21 Kasım 2014 10:54

    İmtiyazlı hisse bulunduran şirketlerden uzak durmak akıllıcadır. (ytd)