Ana SayfaPiyasaYatırım Finansman’dan yatırım bombaları---

Yatırım Finansman’dan yatırım bombaları

9 / 13
Yatırım Finansman’dan yatırım bombaları
13 Nisan 2017 - 09:28 www.borsagundem.com

ERYILMAZ: FOREKS KARARINDA BAZI DÜZELTMELER OLABİLİR, BEKLİYORUM

-Foreks’teki karar hakkında yorumunuz nedir, gelişme piyasaları ileriye dönük nasıl etkiler, öngörünüz nedir? Foreks yatırımcıları sizce ne yapacak? 

Ömer Eryılmaz: Foreks’teki karar uzun zamandır yaşanan bir sıkıntının sonucu oluşmuş bir karar. Bu SPK’nın bir gecede aldığı bir karar değil. Geçmişte forekse yatırım yapan yatırımcıların bir kısmının kaybettiğini ve çok az kısmının kazandığını biliyoruz. SPK’da bunu çok yakından takip ediyordu ve bir önlem aldı. Tabi burada birkaç şeyi ayırmak gerekirdi. Birincisi kurumsal yatırımcıların burada farklı ele alınmasında yarar var. Yani şu anda 1/10 olan kaldıracın kurumsal yatırımcılar için 1/25’e çıkarılabilmesi belki kısa vadede mümkün olmayabilir ama uzun vadede böyle bir yola girmesini açıkçası ben bekliyorum. İkincisi ise, profesyonel ve nitelikli yatırımcıların da keza kendi riskini iyi takip edebileceği düşüncesinden hareketle 1/25’lik bir kaldıraç oranı uygulanabileceğini öngörüyorum açıkçası. Yani SPK bu süreci bir süre izledikten sonra çok muhtemeldir ki hem kurumsal hem nitelikli bireysel yatırımcı tarafında 50 bin TL başlangıç teminatıyla 1/25’lik bir kaldıraçla bu yolu tekrar açacağına inanıyorum.

Şirket olarak bizim bu alanda pek bir payımız yoktu onun için pek etkilenmedik. Ama bunun VİOP tarafına olan olumlu katkılarını öngörüyoruz ve onun için de VİOP tarafında pay kapma adına daha çok çalışıyoruz.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)