Ana SayfaPiyasaYatırım Finansman’dan yatırım bombaları---

Yatırım Finansman’dan yatırım bombaları

7 / 13
Yatırım Finansman’dan yatırım bombaları
13 Nisan 2017 - 09:28 www.borsagundem.com

DAŞIRAN: İHRACAT AĞIRLIKLI ŞİRKETLERİ BEĞENMEYE DEVAM EDİYORUZ

- Borsa İstanbul’daki Morgan Stanley ve bankalarla başlayan yükseliş nereye kadar sürer. Önümüzdeki günler için öngörünüz nedir?  

Mehmet Akif Daşıran: Biz son bir haftada gelişmekte olan piyasalarda yüzde 4’ün altında performans göstermiştik dolar bazında. Acaba referanduma yaklaşırken risk mi fiyatlanıyor diye düşünürken, altında kaldığımız performansımız bir günde yukarı geldi ve düzeltme hareketi yaşadık.

Bizim yılsonu şirketler için tek tek yaptığımız hisse değerlemeleriyle birlikte bulduğumuz bir değer var. Bu 98 bine tekabül ediyor. Biz yıl sonuna kadar endekste 98 bini göreceğimizi düşünüyoruz. Ama burada hisse senedi yatırımcılarının biraz daha seçici davranması gerekiyor.

-Borsada hangi sektörler ve şirketler öne plana çıkıyor? Yatırım Finansman olarak hangi hisseleri önerirsiniz? 

Mehmet Akif Daşıran: Biz sektörlerden ziyade, hisselere odaklanmanın daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hem global konjonktürü hem iç dinamikleri birlikte düşünmek gerekir. İhracat ağırlıklı şirketler şu anki durumdan menfaat sağladıkları için biraz daha seçici davranmak gerekiyor.

İhracat ağırlıklı şirketleri beğenmeye devam ediyoruz. Bizim model portföyümüzde bulunan Tofaş var. Yine ihracat kanalından pozitif etkilenen ve gelirleri döviz kanalıyla olan Kordsa Global’i söyleyebilirim. Bunların dışında BİM, Bolu Çimento, Halk GYO ve Türk Traktör’ü beğeniyoruz. Bankalar tarafında ise Garanti ve Yapı Kredi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)