Ana SayfaPiyasaYatırım Finansman’dan yatırım bombaları---

Yatırım Finansman’dan yatırım bombaları

4 / 13
Yatırım Finansman’dan yatırım bombaları
13 Nisan 2017 - 09:28 www.borsagundem.com

ERYILMAZ: YATIRIMCILAR ARTIK HALKA ARZLARDAN PARA KAZANAMIYOR

- Halka arzlarda önemli bir düşüş var, bu bir gerçek. Niye?  

Ömer Eryılmaz: Doğru uzun zamandan beri halka arz olmuyor. Biz bu senenin başında TSKB ile birlikte Mistral GYO’nun halka arzını yaptık ve başarılı da oldu. Dolayısıyla bu halka arz önümüzdeki dönem halka arzları için umut vermiş olabilir.

Son dönemde halka arz olmaması, 4-5 sene önceki halka arzların başarısız ya da o hisseleri alan yatırımcıların buradan bir kazanç sağlayamaması oldu maalesef. Bilmem hatırlar mısınız yıllar öncesinde halka arzlar yapıldığı zaman kuyruklar oluşurdu. Ve o kuyruklarda da kağıt alabilmek için çok çaba sarf ederlerdi. İnanın o zaman halka arzlar çok başarılıydı ve yatırımcılar da para kazanırdı. 2000’li yıllardaki halka arzlara 100-200 bin başvuru olurdu. Şimdi bu sayılar çok azaldı. Çünkü yatırımcılar artık halka arzlardan yeterince para kazanamıyor.

Referandumunda geçmesinden sonra piyasalarda genel anlamada bir iyileşme ve olumlu halka arzlarda tekrar bir kıpırdama bekliyorum. Belki eskisi kadar yoğun halka arzlar olmaz ama tekrar başlayacağı umudu var.

Levent Durusoy (Koordinatör): Dünyadaki halka arzların özelikle Uzak Doğu ve Çin’den geldiğini gördük son dönemde. Daha çok teknoloji ve yeni iş modelleriyle alakalı şirketler diyebiliriz. Tabi orada tasarruf oranlarının çok yüksek düzeyde olmasının bir etkisi olduğunu düşünebiliriz. Ama dünyanın geri kalanı için halka arzlar için çok problem olduğunu düşünmüyorum.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)