Ana SayfaPiyasaMelih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin---

Melih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin

1 / 11
Melih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin
23 Haziran 2017 - 09:15 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Meğer ne kadar bonkör bir borsacıya konuk olmuşuz…

Doları da söyledi, endeksi de…

Hisse de önerdi, portföy de…

Euro tüyosu da verdi altının da…

Öngörüleri de beklentileri de birer bomba…

Mesela borsayı yukarı çeken, öne çıkan sektörlerin, şirketlerin isimlerini sıralarken, rekor bir seviyeyi de işaret etmekten geri kalmıyor, “110 bin” diyor. Bismillah, 100 binin sıcaklığı daha avuçlarımızı ateş gibi yakarken… Endekse yüzde 10 zam yapıyor. Dedim ya eli açık biri…

Enerjileri yüksek 

Duayen bankacı, Denizbank’ın patronu Hakan Ateş’in seslenişiyle Denizciler ailesinin ‘kaptan’larından olan Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman’la ilk tanışmamız. Bankanın Esentepe’deki üssünde kendilerine ayrılan bölümde ağırlıyor bizi. Çalışma kadrosu kalabalık. Geniş, ferah, metrekaresi irice bir alana konuşlanmışlar.

Moraller yerinde. Sektörde ilklere imza atmanın, ödülleri toplamanın keyfini yaşıyorlar. Enerjileri ise hiç boşalmıyor. Denizbank’ın gücünü yanlarında hissetmenin verdiği güvenle büyük oynuyorlar.

Yeni bir halka arz geliyor 

Yatırımcısına yüzde 29 ile yüzde 319 gelir kazandıran 6 halka arza imza atan Kurum, yılın ikinci yarısında yeni bir halka arz için kolları sıvamış bile. Hazırlıklar son hız devam ediyor.

Şikago Borsası’nda saati 5 dolara çalıştığı günleri unutmayan, işi öğrenme adına canla başla çalıştığını söyleyen Akosman, 7 yılın tecrübesiyle 2014’te Türkiye’ye dönünce Deniz’cilerin ekibine katılmış. Aralıksız 13 yıldır görev yapıyor. Bir yıldır da ekibiyle birlikte Deniz Yatırım’ın başarısı için ter döküyor.

Yatırımcı sayısındaki acı gerçek 

Sevinçleri çok olsa da düşünceli olduğu noktalar da var.

“Yatırımcı sayısında maalesef kayıp hala sürüyor. 53 bin azalmış. 10 bin liranın üzerinde portföyü olan sadece 267 bin yatırımcı var. 50 bin liranın üzerinde parası olan yatırımcı sayısı ise 111 bin. Aslında o kadar küçüğüz ki borsaya bu kadar az insanı çekebilmişiz…”

Gerçekler acıdır ama saklamıyor, paylaşıyor.

Halka arzın önü nasıl açılır? 

Akosman, Türkiye’deki halka arzların önünü açacak formülü söylerken, engelleri tek tek sıralıyor. Özellikle patronların kafasındaki ‘şeffaf’lık korkusunun bertaraf edilmesi gerektiğine işaret ediyor.

“Bizim açımızdan önemli bir değişikliği paylaşmak istiyorum” diyor. Deniz ailesindeki yeni bir birleşmeyi açıklıyor. Yeni hizmet çatısının adını da veriyor.

Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman Borsagundem.com’a konuşuyor…