Ana SayfaPiyasaMelih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin---

Melih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin

8 / 11
Melih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin
23 Haziran 2017 - 09:15 www.borsagundem.com

“GAYRİMENKUL SERTİFİKALARINI YETERİNCE ANLATAMADIK”

-Halka arzda yeni ürün gayrimenkul sertifikaları… Siz bu yeni ürün için düşünüyorsunuz?

Melih Akosman: Bence gayrimenkul sertifikalarını yeterince anlatamadık. Aslında gayrimenkul sertifikalarına ilgi var. Ama yapılan hataları ve eksiklikleri gidermek gerekiyor. Biz kendi adımız bunun üzerine çalışıyoruz.

Bakın gayrimenkul sertifikalarındaki istenilen performansın olmaması piyasayı negatif etkilemeyecek. Hatta ilerleyen günlerde sermaye piyasalarından gayrimenkul sektörüne çok ciddi bir akış olacağına da inanıyoruz.

-Bankacılık sektörü hisseleri için ne düşünüyorsunuz? 

Melih Akosman: Bankacılıkta çok ciddi bir hareket olduğu kesin. Özelikle birinci ve ikinci çeyrekte yaşanan kar artışları kadar, bankacılık sektörünün karlılığının üçüncü ve dördüncü çeyrekte o kadar iyi olmayacağını öngörüyoruz. Sebep şu, KGF’den dolayı herkes limitleri tahsis etti fakat o limitleri kullandırtma anlamında kaynak eksikliğinden, bütün bankalar mevduat yarışına girişti. Bakın verdiğiniz krediyle topladığınız paranın arasındaki makas gittikçe daralıyor. Bu marj daralması bankacılık karı üzerinde negatif etki olacak. En azından birinci ve ikinci çeyrekteki pozitif bir görüntüyü üçüncü ve dördüncü çeyrekte görmeyeceğiz. Bu karlılıkları tekrar yakalayabilir miyiz inşallah yakalarız diyorum.