Ana SayfaPiyasaMelih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin---

Melih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin

2 / 11
Melih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin
23 Haziran 2017 - 09:15 www.borsagundem.com

“İLK ALTI AYIMIZ HEDEFLERİMİZİN ÜSTÜNDE GERÇEKLEŞTİ”

-Deniz Yatırım da 2017’nin ilk yarısı nasıl geçti? İkinci 6 ay için ne bekliyorsunuz?

Melih Akosman: İlk altı ay iyi geçti. Çünkü hepimizin bildiği sebeplerle volatiliteli bir piyasa oldu. Ama aracı kurum sektörü için ölçülü volatilite iyi bir şey. Fiyatların gerçeği yansıtmadığını iddia eden iki grubu karşı karşıya getiriyorsunuz işlem oluyor. Çünkü birisi pahalı birisi ucuz diyor. Birisi alıyor birisi satıyor. Bu oynaklıktan dolayı ilk altı ayımız hedeflerimizin üstünde gerçekleşti.

İkinci altı ay ne olur derseniz, bunu öngörmek zor ve bu tamamen volatilitelin boyutuna bağlı. Ama ilk altı ay kadar olmasa da iyi geçeceğini düşünüyorum.

“ARKAMIZDA DENİZBANK’IN OLMASI EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ” 

-Yatırımcıyı Deniz Yatırım’a çekecek ürünleriniz neler? Yeni ürünler olacak mı?

Melih Akosman: Deniz Yatırım olarak bizim bütün sermaye piyasası ürünlerini rafa koymamız gerekiyor. Şu anda mevcutta hepsi var. Sürekli kafa yoruyoruz ve beyin jimnastiğimiz devam ediyor. Hatta geçenlerde kurumsal yatırım tarafında TSPB’den aldığımız inovasyon ödülü var. Kendime çok pay çıkarmayayım, hepsi arkadaşlarımın eseridir.

Aracılık tarafında da dijitalleşmek çok önemli. Artık herkes işi 24 saat cep telefonunda istiyor. Aslında bizim en büyük artılarımızdan birisi grubumuzun altındaki teknoloji şirketi Intertech. Intertech de bizim için projeler geliştiriyor. İkincisi de yine grupta dijital kuşak bankacılık tarafı. Orada da bütün iştiraklere eşit anlamda bir ilgi var. Dolayısıyla biz geliştirdiğimiz ürünlerde onlarla birlikte çalışıyoruz. O bize rahatlık sağlıyor. Biliyorsunuz, bunlar ciddi maliyetli işler. Aracı kurumların da gelirleri malum. Hatta aracı kurum giderleriyle ilgili birkaç çarpıcı rakam vereyim. Mesela 2013-2017 arası hisse senedi komisyonları yüzde 19 artmış. VOP yüzde 48 büyümüş ama buna karşılık komisyon ücretleri yüzde 19 artarken aracı kurum giderleri yüzde 45-50 arasında artmış. Sonuç olarak hacim artıyor net nette ama aracı kurumların karlılığına baktığınızda en iyi şartlarda biz yerimizde sayıyoruz, veya geri gidiyoruz. Bizim arkamızda DenizBank’ın olması tabi ki bizim en büyük avantajımız.