Ana SayfaPiyasaMelih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin---

Melih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin

11 / 11
Melih Akosman’dan endeks tahmini: 110 bin
23 Haziran 2017 - 09:15 www.borsagundem.com

“ŞİKAGO BORSASI’NDA SAATİ 5 DOLARA ÇALIŞTIM”

-Deniz Yatırım’a genel müdür olmadan önceki serüveninizden bahseder misiniz?

Melih Akosman: Ben Marmara Üniversitesi İşletme mezunuyum. Sonrasında Şikago’ya mastere gittim. Master bittikten sonra Şikago Borsası’nda arkasında banka olmayan bir aracı kurumda tam 7 yıl çalıştım ve bu benim için çok iyi bir deneyim oldu. Hani o Renkli ceketlerin giyildiği (bende giydim) ve herkesin koşuşturduğu bir ortamda kağıt getir-götür işiyle saati 5 dolara çalıştım. Hatta bana ‘senin masterin var niye getir-götür işi yapıyorsun dediler. Ama inanın o kadar büyüleyici bir ortam ki orası ben bu işi öğreneyim dedim. Türev ürünler aracılık faaliyetleri alanında mevcut hemen hemen her bölümde görev aldım, deneyim kazandım. En son da kendi brokerlik lisansımı aldım.

Şikago’daki maceram, büyük oğlumuzun doğumuyla bitti ve Türkiye’ye dönme kararı aldık. Türkiye’ye döndüğümüz yıllarda 2004’ün Kasım ayında o zamanki adıyla Deniz Türev de GMY olarak başladım. Türkiye’deki ilk türev aracı kurumunu kurduk. 2008 yılının ortalarında Deniz Yatırım’la Deniz Türev’i birleştirdik. 2010 yılında icra kurulu üyeliğine geldim ve son bir yıldır da Deniz Yatırım’ın hem yönetim kurulu üyesi hem genel müdürüyüm.

Bizim açımızdan önemli bir değişikliği paylaşmak istiyorum. Yeni SPK kanunu çerçevesinde, Deniz Yatırım ile Denizbank Özel Bankacılığı biz birleştirdik. Eskiden banka tarafından yapılan işler aracı kurumlarda yapılmaya başlandığı için, biz Deniz özellerdeki bu işe yatkın arkadaşları Deniz Yatırım bünyesine geçirdik. Bu birleşmeyi yapan ilk kurumuz diyebilirim. Denizbank Özel Bankacılık, Deniz Yatırım, Deniz Portföy ve Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketlerimiz “Denizbank Yatırım Hizmetleri Grubu” adı altında birleşti ve hizmetlerine bu çatı altında devam ediyor.