Ana SayfaPiyasaKent Gıda ve Albaraka Türk sorusu---

Kent Gıda ve Albaraka Türk sorusu

1 / 2
Kent Gıda ve Albaraka Türk sorusu
04 Ekim 2017 - 08:15 www.borsagundem.com

İSKONTOLU SATIŞI AZALTINCA KÂRI ARTTI

SORU- Kent ne zaman yükselişe geçecek? Hep durgun, hiç hareket yok. Nasıl tavan yapacak merak ediyorum? En kısa zaman ne zaman? 

Ali Işık 

CEVAP-Borsada işlem gören hisselerin yöneliminin yukarı doğru olduğu ve zirvelerini test edeceklerine dair bir güvence bulunmamaktadır. Neticede bir hissenin hareketini belirleyen temel unsur alıcı ile satıcı arasındaki arz talep dengesidir. Eğer hisseye fazla ilgi varsa hissenin fiyatı yükselecek aksine bir durumda da satış işlemleri öne çıkacaktır ki bu da düşüşe yol açacaktır. Şüphesiz bu arz ve talep dengesini belirleyen de şirketin mali performansıdır. Firma eğer gelir ve kârlılığını düzenli olarak büyütebiliyorsa buna bağlı olarak talep ayağının güçlenesi ve hissenin prim yapma potansiyelinin artması olasılığı da artacaktır. 

Kent Gıda hisselerini de yukarıda yer alan bilgiler çerçevesinde değerlendirmekte yarar var. Şirket, geçtiğimiz yıl satış gelirindeki artışa rağmen yıl sonunda zarar etti. 2017’nin ilk yarısında ise satışlardaki artış devam etti. Dönem sonunda da kâr açıkladı. Kârın bir önceki yılın aynı dönemine göre yükselmesinde iskontolu satışlarını azaltmasının etkisi gözleniyor. Satış gelirindeki artışın devam etmesi ve iskontolu satışlarını azaltmaya devam etmesi halinde yıl sonunda da kâr açıklaması mümkün olabilecek. Firmanın kâr açıklaması olumlu bir durum olarak kaydetmek gerekiyor. Diğer taraftan hissenin işlem hacminin dar olması aktif bir pazarın oluşmasına engel olduğunu hatırlatmayı gerektiriyor. Mart 2016’dan bu yana dalgalı bir seyir izlemekle birlikte yatay hareket eden hisse, mevcut seviyelerde tutunma çabası sergiliyor. Halka açık kısmının yüzde 93,62’si ise tek bir aracı kurumun saklamasında bulunuyor. Hissenin tek elde toplanmış olması aktif bir piyasanın oluşumuna mani olmakta.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)