Ana SayfaPiyasaKent Gıda ve Albaraka Türk sorusu---

Kent Gıda ve Albaraka Türk sorusu

2 / 2
Kent Gıda ve Albaraka Türk sorusu
04 Ekim 2017 - 08:15 www.borsagundem.com

KÂRLILIĞI DÜZENSİZ

SORU- Albaraka’yı Nisan 2016’da 1.60 TL’den aldım ve bir yılı aşkın zamandır bekliyorum. Genel bir yorum yapabilir misiniz?  

Kadir Taşpınar 

CEVAP-Albaraka Türk geçtiğimiz ağustos ayında yaptığı açıklamada derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's’un banka için verdiği uzun vadeli kredi notunun “BB-“ , kısa vadeli kredi notunun da “B” olduğunu belirtti. Verilen bu not hissenin uzun vadede yatırım yapılamaz ve spekülatif olduğu anlamına geliyor. Ancak aynı derecelendirme kuruluşunun Türkiye için vermiş olduğu notun “BB” olduğunu göz ardı etmemeli. Bu anlamıyla bankaya verilen notu tek başına olumsuzluk olarak değerlendirmek yerine ülke ekonomisi ile birlikte değerlendirmekte yarar var. Bu yönü ile bakıldığında ise alınan notun Türkiye’ye verilen notun bir adım gerisinde kaldığı ve bu anlamıyla uyumluluk gösterdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. 

Banka tarafından kamuya yapılan en son açıklama ise 5 Eylül 2017 tarihli. Söz konusu açıklamayla yurtdışında alınacak sendikasyon kredisi hakkında bilgi verilmekte. Bankanın, ABC Islamic Bank, Noor Bank PJSC ve Standard Chartered Bank liderliğinde, bir yıl vadeli 100 milyon dolar başlangıç meblağlı, Murabaha Sendikasyon Kredisi alınması için çalışmalara başlandığı duyuruldu. 

Düzensiz bir kârlılığa sahip olan Albaraka Türk, kârını bir yıl artırırken ertesi yıl düşürüyor. Son olarak geçtiğimiz yıl kârını düşürdüğü göz önüne alındığında bu yıl sonunda kâr artışı yaşanması şaşırtmayacaktır. Açıklanan 2017 altı aylık bilançodaki kâr artışı da söz konusu tespiti destekler nitelikte. Kârdaki dalgalı seyir hissenin fiyatında da inişli çıkışlı bir hareketin yaşanmasına yol açıyor. 13 Eylül 2017 günü yıl içindeki en yüksek seviyesi 1,53 TL’yi test eden hissenin mevcut fiyatı göz önüne alındığında bir süre daha gerilemesi teknik olarak çıkma ihtimalinden daha yüksek görünüyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)