Ana SayfaPiyasaGökhan Özer’den bomba gibi mesajlar---

Gökhan Özer’den bomba gibi mesajlar

7 / 12
Gökhan Özer’den bomba gibi mesajlar
22 Ocak 2015 - 06:35 www.borsagundem.com

TAHVİL YERİNE KISA VADELİ MEVDUATTA FAİZ İNDİRİMİ SÜRECİ İZLENEBİLİR
-Borsa Gündem okurları için bir yatırım sepeti yapabilir misiniz? Yatırımcılar için tavsiye ettiğiniz hisseler ve sektörler hangisi?


TCMB faiz indirimi uzun vadeli tahvil faizlerine yansımış durumda. TCMB faiz indirimi sürecinde tahviller yerine kısa vadeli mevduatta faiz indirimi süreci izlenebilir. Mevduat haricinde yabancı para birimine yatırım yerine altın öneriyoruz. 2015 yılının ilk altı ayında şirketlerde temettü ödemeleri ön plana çıkacak. 

-Geçtiğimiz yıllara göre yabancı yatırımcının Borsa İstanbul’a ilgisinde bir değişiklik var mı?

Gökhan Özer: Gelişmekte olan ülkeler ciddi rekabetin olduğu bir pazar.  2014 itibariyle getirilere bakıldığında aynı zamanda tercih edilmeyen bir pazar. Gelişen ülkelerin, emtia fiyatlarında yaşanan gerileme, enflasyonda yaşanan düşüş ile birlikte dış ticaret büyüklüklerinde gerilemeler söz konusu. Emtia ve petrol fiyatlarında düşüş ise gelişmiş ülkelerde büyümeyi destekleyen ve parasal genişlemeleri  sürdürmeleri için destekleyici sebebi oluşturuyor. Petrol fiyatlarında düşüşün gelişmiş ülkeler gibi yaradığı üç ülke var. Türkiye, Çin ve Hindistan. Bu üç ülke MSCI gelişen piyasalar yerine MSCI gelişmiş piyasalar ile paralel hareket etmesinin temel nedeniydi. Türkiye’ye ilgi ve bakış değişmiş şekilde.  Fakat petrol fiyatlarında bu seviyeler sürdürülemez seviyeler. Bu ilgili uzun soluklu değil, kısa ve biraz daha orta vade soluklu değerlendirmek lazım. Petrol üreticilerinin ekonomik durumu iyi değil, bir çok ülkenin stok maliyetinin %60 altında ve çıkarma maliyetlerinin altına gelmiş durumda. 45 dolar seviyesini biz eşik sayıyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı22 Ocak 2015 17:19

    kıYak adam. bence röportajın Hakkını vermiş.

  • seyretmeli22 Ocak 2015 14:21

    borsa şişti artık satıp izleme zamanı.

  • ali veli..22 Ocak 2015 11:32

    emirlerin hızlanması---kime yarayack.donanımlı uyanıklara ve cakallara.. ky ne yapacak hezmanki gibi yolunacak..dahaçok ky gelsinki diyede name tuturuyorlar...daha çook para kazansınlar diye...yemezler..