Ana SayfaPiyasaGökhan Özer’den bomba gibi mesajlar---

Gökhan Özer’den bomba gibi mesajlar

4 / 12
Gökhan Özer’den bomba gibi mesajlar
22 Ocak 2015 - 06:35 www.borsagundem.com

EN GÜVENİLİR YATIRIM ARACI DOLAR DEĞİL ALTIN
-Sınırlarımızdaki ateş topu karşısında yatırımcı borsada nasıl bir pozisyon almalı? Borsa dışında bir yatırımı önerir misiniz?


Gökhan Özer: Irak’ta yaşanan bölünmüşlük bölgede büyük bir istikrarsızlığa sebep oluyor. 2013 yılında Suriye ile başlayan gerilim ardından  2014’de IŞİD tehdidinin bölgede baş göstermesinin bölgedeki istikrarsızlığın istenmeyen sonuçları.  Mevcut durumda Suriye ve IŞİD’e bağlı risklerin oldukça azaldığını söyleyebiliriz ama bölge sürekli olarak yeni istikrarsızlıklar ve olumsuzluklar üretecektir. Petrol fiyatlarının düşmesi bölgedeki gelirleri düşüreceği için 2015 yılında da beklenmedik olumsuz gelişmeler görmemiz olasıdır. Biz mevcut risklere karşı yatırımcılara döviz yerine altına yönelmelerini tavsiye ediyoruz. Bu kadar parasal genişlemede para birimlerin değerlerinin ve ederlerinin şüpheli olduğunu düşünüyoruz. O yüzden en güvenilir yatırım aracı dolar değil, bizce altın. 

-Sizce dolar nereye koşuyor? İlk çeyrek sonu kur ne olur, bir öngörünüz var mı?

Gökhan Özer: Dolar maratona başladı. Büyüme rakamları 2015’de %3-3,5 bandında gerçekleşebilir. Bu büyüme tahminleri mevcut büyüme temposu ile ulaşılabilir duran hedefler. FED’in büyüme tahmini %2,5-3 aralığında daha muhafazakar. Şu anda dünyanın en dinamik ve en hızlı büyüyen gelişmiş piyasası konumunda. Petrol fiyatlarında düşüş manşet enflasyon üzerinde düşürücü, harcamaları destekleyici bir etki yaratıyor. FED’i en fazla korkutan bilançonun eski haline getirilmesi ve faizin %3-4 aralığına yükseltilmesinin, tahvil piyasasına olumsuz etkisi oldukça sınırlı kalacak. Yurt dışı koşullar aslında FED’in çıkış planını tehdit edici değil, teşvik edici. FED’in ikincil el tahvil piyasasında faizi yükseltmeden çıkış yapma şansı var. Euro Bölgesi’nde deflasyon olasılığının artmış olması, Rusya’nın ekonomisinin daralması, Ortadoğu’nun düşen petrol fiyatları nedeniyle büyümesinin düşecek olması ile birlikte tüm sınırlarımızda durgunluk mevcut. Düşen petrol fiyatları ve büyümeye yönelik endişeler ile TCMB faiz indirimi beklentimiz olan 100 puanı aşabilir. Yıl sonu kur beklentimiz 2,40 seviyesinde oluşuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı22 Ocak 2015 17:19

    kıYak adam. bence röportajın Hakkını vermiş.

  • seyretmeli22 Ocak 2015 14:21

    borsa şişti artık satıp izleme zamanı.

  • ali veli..22 Ocak 2015 11:32

    emirlerin hızlanması---kime yarayack.donanımlı uyanıklara ve cakallara.. ky ne yapacak hezmanki gibi yolunacak..dahaçok ky gelsinki diyede name tuturuyorlar...daha çook para kazansınlar diye...yemezler..