Ana SayfaPiyasaGenç yatırımcı Borsa Okulu için 635 kilometre yol geldi---

Genç yatırımcı Borsa Okulu için 635 kilometre yol geldi

3 / 3
Genç yatırımcı Borsa Okulu için 635 kilometre yol geldi
02 Ekim 2018 - 13:57 www.borsagundem.com

“BORSA OKULU BENİM ÇOK DİKKATLİ BİR YATIRIMCI OLMAMI SAĞLADI”

-Kendinizi tanıtır mısınız, mesleğiniz nedir, Borsa Okulu’na nereden geliyorsunuz? 

-Ben Ercan Aydos, (İstanbul) Kadıköy’den geldim. Mesleğim ithalatçılık ama şu an çalışmıyorum.

-Borsa ile nasıl tanıştınız?

-2008 yılında işimizi kapatmak zorunda kaldık. Daha öncesi de var ama 10 yıldır borsayla aktif olarak ilgileniyorum.

-Eğitimi nasıl buldunuz, neler öğrendiniz? 

-Tabiki eğitimde içerik, içerikte de kişiler önemli. Kişiler sağlam. Dolayısıyla eğitime söyleyecek bir sözüm yok. Benim bu eğitime çok ihtiyacım vardı. Bakın vizyon gelişmesi aracı kurumlarla, kitaplarla olmuyor ve bu saatten sonra da lisans eğitimine gidecek halim de yok. Onun için bu eğitim benim için damıtılmış gibi.

-Bundan böyle nelere dikkat edeceksiniz?

-Bu tür eğitimlerde en kıymetli bilgi, ne yapmamanız gerektiği. Ne yapmamanız gerektiği konusunda ne kadar çok şey toplarsanız ona bakmak lazım. Ben ona odaklanıp not ediyorum. Çünkü burada bu işten çok canı yanmış insanlar var. Onun için de bu paket çok iyi oldu. Sonuç olarak bu tür eğitimler benim daha dikkatli bir yatırımcı olmamı sağlıyor. O da bana yeter de artar zaten.

-Bundan sonra yatırım konusunda nasıl bir strateji izlemeyi düşünüyorsunuz?

- Serdar Eser’in anlatacakları benim için önemliydi. Veri izlemek çok önemli biliyorsunuz. Filtrelemek önemli ama nasıl filtrelemek? Veri çok olunca allak bullak oluyorsunuz. Doğru filtreyi seçmek önemli. Çünkü internet bir çöplük ve çok tehlikeli. Dolayısıyla bu tür eğitimler benim daha temkinli olmamı sağlıyor. O yüzden de çok memnunum.

-10 yıldır borsadayım diyorsunuz? Gelir –gider tablonuz nasıl?

-Ben hisseyi uzun tutan biriyim. Endeksi ve verileri çok iyi takip ediyorum. Genelde sonbaharda alıma geçip, yazın da satmaya çalışırım. Ama sonuç olarak gelir -gider tablom olumlu diyebilirim.

-Borsa Okulu’na gelmek isteyenlere bir mesajınız var mı, bu eğitimi tavsiye eder misiniz?

-Hiç tereddütsüz öneririm. Benim için çok faydalı oldu. Keşke bu tür eğitimler daha fazla olsa. Bu işe girmek isteyen, çekinen, bilgisi olmayan ve ne yapacağını bilmeyen insanlara bu tür eğitimler bir pusula aslında. Onun için bu tür eğitimleri kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.

-Borsa Okulu’nu nereden duydunuz?

-Borsagundem.com’da okudum. Borsagundem.com iyi bir portal ve sürekli güncelleniyor. Hatta bana göre alternatifi de yok ve alt yapısı sağlam bir portal…

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)