Ana SayfaPiyasaGenç yatırımcı Borsa Okulu için 635 kilometre yol geldi---

Genç yatırımcı Borsa Okulu için 635 kilometre yol geldi

1 / 3
Genç yatırımcı Borsa Okulu için 635 kilometre yol geldi
02 Ekim 2018 - 13:57 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Borsa Okulu, finansal okuryazarlığı Türkiye’ye yayma atağında yine tarih yazdı…

Mega kentin genç Cumhuriyet tarihinin tanıklarından, turizmin Harbiye’deki ünlü mekanı Hilton İstanbul Bosphorus, Eylül ayının son iki günü, önemli bir eğitime ev sahipliği yaptı. Dr. Gökhan Ugan ve talebeleri, Borsayı enine boyuna konuştu. Türkiye’nin önde gelen finansal piyasalar eğitmeni Dr. Ugan, Sermaye Piyasalarındaki 22 yıllık ‘derin’ tecrübesini, katılımcılarla paylaştı, yatırımın sırlarını anlattı, örneklerle aktardı. Akıllara takılan tüm sorular yanıtlandı.

ALIM SATIMIN İNCELİKLERİ ANLATILDI 

Borsa Gündem - Inforce Finansal Çözümler, Eğitim ve Danışmanlık işbirliğinde düzenlenen “0’dan 100’e Borsa / İstanbul Seminerleri” hafta sonu aynı zamanda, borsacı adaylarıyla işinin ehli, sektörün yakından tanıdığı iki dev ismi buluşturdu. Verusa Türk Girişim Sermayesi Genel Müdürü Serdar Eser ve AZ Notus Portföy Yönetimi A.Ş.'nin eski Yönetici Ortağı Doç. Dr. Evren Bolgün eğitim süresince sınıfla inanılmaz bir iletişim kurdu. Seminerin “Borsanın Parlayan Yıldızları” bölümünde Serdar Eser ve Piyasa Profesyonelleri bölümünde Evren Bolgün’le birlikte, şapka çıkarılacak deneyim de sahaya indi. Alım satımın inceliklerini kavratacak çok değerli bilgiler, adımlar, taktikler anlatıldı. Grafiknediyor.com’un kurucu ortağı Serdar Uluca ise teknik analizin inceliklerini anlatarak eğitime katılanlara yatırım projeksiyonlarında dikkat etmeleri gereken noktaları gösterdi.



KATILIMCILAR ‘TECRÜBE ATEŞİ’NDE PİŞTİ 

Borsada fiyatların nasıl oluştuğunu görmek için para ve maliye politikaları, siyasi ve ekonomik gelişmeler ile uluslararası fon hareketlerinin etkisi; Doğru hisseyi seçebilmek için bilanço ve gelir tablosu yorumu, mali tablo analizi; Doğru zamanı seçmede destek-direnç noktaları ve teknik analiz tek tek işlendi. Doğru kompozisyonu ve Doğru kaldıracı kullanma dersinde, risk yönetimi, getirinin garanti altına alınması ve portföy kompozisyonu oluşturma, değiştirme teknikleri ele alındı. Analizci, nitelikli, bilgili borsacılar yetiştirecek stratejiler masaya yatırıldı.

Türkiye çapında büyük fark yaratan Borsa Okulu’nda, tecrübe ve ustalık ateşinde pişen yatırımcı adayları, eğitimi nasıl buldu, nelerden etkilendi? Bundan sonraki yatırım düşüncelerinde bir değişiklik olacak mı?

Borsagundem.com sordu, sınıfı temsilen 3 katılımcı konuştu.

4 SENELİK BORSACI KONYA’DAN GELDİ, BORSA OKULU’NDA BORSAYI ÖĞRENDİ!

“4 senedir borsacıyım” diyor Hüdai Pusuluk. Konya’da oturuyor, öğrenci, İnşaat Mühendisliği okuyor. Babasının verdiği 15 bin TL ile başlamış hisse yatırımına. Hem gizliden, hem de işin sırını bilmeden. Zarar etmiş. Sıkıntı etmemiş ama hiçbir şey bilmediğini fark etmiş. Finansal okuryazarlığındaki sıfırı 100’e taşımak isteyince, “Ver elini İstanbul” demiş…

Yol da yolculuk da uzun olsa da İstanbul’a, Borsa Okulu’na gelmekten çok mutlu. 0’dan 100’e Seminerleri’nin katkısından çok umutlu. “Şu anda bu eğitimleri keşke daha önce alsaydım, diyorum” sözü bilgideki eksikleri kapatmada 4 yıl geç kalmanın verdiği üzüntü. Eğitimin yatırım ve analiz konusundaki düşüncelerini değiştirdiğini ifade ediyor, birikimlerini manipülasyon oyunlarına kaptırmadan, bulunduğu noktayı daha ileri seviyle taşıyacak ‘profesyonel’ adımlar için eğitim almaya devam edeceğinin altını çiziyor.

Borsa Okulu, Hüdai Pusuluk’un rotasını zirveye doğru değiştiriyor.



“VİZYONUMUN GELİŞMESİ İÇİN BU EĞİTİME ÇOK İHTİYACIM VARDI” 

Ercan Aydos, Kadıköylü. Borsa Okulu’nu kaçırmamak için 635 kilometre yol kateden Hüdai Bey’den daha şanslı. Arabayla da geçebilir karşıya ama istemezse bir vapur, bir minübüs bile ona yetiyor. Toplasan 35-40 dakika. Eski bir ithalatçı olduğu kadar, sınıfın da en eski borsacısı. 10 yıldır aktif olarak İstinye’yi izlediğini söylüyor. Ama alaylı olmak yetmiyor. Okulun önemini kavradığı için, Boğaz’ı kuş bakışı seyreden Hilton’da düzenlenen seminerlere geliyor.

Dr. Gökhan Ugan’ın öğretileri ile iki ünlü konuk Serdar Eser ve Doç. Dr. Evren Bolgün’ün paylaşımları, katkılarının önemi Ercan Aydos’un kelimelerine yansıyor. “Vizyonumun gelişmesi için benim bu eğitime çok ihtiyacım vardı. O nedenle bu eğitim benim için damıtılmış gibi…” diyor.

“ALT YAPIYI KUVVETLENDİRMEK İÇİN EĞİTİMİ TERCİH ETTİM” 

Parasını gerçek yatırımlara dönüştürmek adına, borsayı okulunda öğrenmek için hafta sonu gerçekleştirilen eğitimi kaçırmayan isimlerden biri de Selçuk Öztürk. İstanbullu, inşaatçı. Borsayla tanışması çok yeni ama eksiklerini bilecek kadar da erkenci! Borsanın sırlarına vâkıf olmak adına Borsa Okulu’nun kapısını çaldığını söylüyor: “Buraya öğrenmek için geldim. Alt yapıyı kuvvetlendirmek için eğitim yolunu tercih ettim.”

Derslerden aldığı izlenimle yatırımları için uzun, orta, kısa vade arasında bir tercih yapacağını belirten Öztürk, teknik analiz örneğini vererek aslında her konunun bir derya olduğunu, eğitimin iki gün değil, çok daha uzun zamana yayılması gerektiğine işaret ediyor. Ekliyor: “Onun için de vakit bulduğumda eğitimlere devam edeceğim.”

Yatırımcılar doğru zamanda, doğru adreste, doğru isimlerle birlikte olmanın büyük kazancı için ne söylüyorlar?

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)